Welkom in het gastenhuis

Leef met ons mee in het ritme van onze gemeenschap.

Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven heeft, gescheiden van de leef- en werkruimten van de monniken, een gastenhuis ingericht in een van haar gebouwvleugels. Hier is iedereen (m/v) welkom die enkele dagen afstand wil nemen van het drukke, dagelijkse leven. We nodigen elke gast uit om hier met ons mee te leven, inclusief deelname aan gebedsdiensten zoals de dagelijkse eucharistie.

Verblijfsduur

De duur van een verblijf is mogelijk vanaf één etmaal tot maximaal van dinsdagochtend tot zondagmiddag.

‘Stille week’

Hieronder staan de perioden waarop u  uitsluitend kunt reserveren voor de periode van dinsdagochtend tot vrijdagmiddag. Dan hebben we een ‘Stille week’. Aan dit verblijf van vier dagen kunt u uw eigen invulling geven én neemt u deel aan het koorgebed. Meer informatie? Stuur een e-mail naar gastenhuis@koningshoeven.nl.

voor 2017:
28 februari t/m 3 maart, 28 t/m 31 maart, 2 t/m 5 mei, 6 t/m 9 juni,
29 augustus t/m 1 september en 31 oktober t/m 3 november

voor 2018:
2 t/m 5 januari, 6 t/m 9 februari, 27 februari t/m 2 maart, 3 t/m 6 april, 1 t/m 4 mei,
29 mei t/m 1 juni, 28 t/m 31 augustus, 2 t/m 5 oktober en 30 oktober t/m 2 november

Stilte retraites

Gedurende het jaar zijn er twee 'stilte retraites' van maandagavond tot vrijdagmiddag. Deze vierdaagse is hetzelfde als een Stille week, maar begint elke morgen tevens met een korte conferentie door een broeder. Meer informatie? Stuur een e-mail naar gastenhuis@koningshoeven.nl.

voor 2017:
31 juli t/m 4 augustus en 27 november t/m 1 december

voor 2018:
30 juli t/m 3 augustus en 26 t/m 30 november

Geen boekingen

Tot en met 25 juni 2017 is het gastenhuis voor de weekenden volgeboekt. Hierna bieden de weekenden nog plaats voor enkele gasten, uitgezonderd de weekenden van 8 t/m 10 september, 15 t/m 17 september, 6 t/m 8 oktober en 10 t/m 12 november 2017.

Het gastenhuis is gedurende bepaalde perioden gesloten:

 • in 2017:
 • het eerste weekend van iedere maand
 • 8 t/m 14 mei
 • de gehele maand juli
 • 16 t/m 29 oktober en
 • 26 december t/m 1 januari 2018

 

 • in 2018:
 • het eerste weekend van iedere maand
 • 15 t/m 21 januari
 • de gehele maand juli en
 • 26 december t/m 1 januari 2019

Kamers en maaltijden: eenvoud troef

Ons gastenhuis telt een aantal eenvoudige, rookvrije eenpersoonskamers en individuele of gemeenschappelijke douches en toiletten. Voor minder-validen zijn er speciale voorzieningen, zoals een lift en een invalidentoilet. Conform onze manier van leven bieden we onze gasten sobere, mild vegetarische maaltijden aan, zonder vlees maar met vis of ei. Als u het op tijd meldt, kunnen we ook zoutloze, visloze of glutenvrije maaltijden verzorgen.  
U wordt aangeraden om zelf handdoek, dekbedovertrek en kussen- en ondersloop mee te brengen. Meer informatie? Stuur een e-mail naar gastenhuis@koningshoeven.nl.

Individueel en in groepen

Gasten zijn individueel welkom, maar ook in groepen van drie tot veertien personen. Voor groepen is een programma gedurende het verblijf aan te bevelen.

Kosten

Een verblijf van een volledig etmaal, inclusief maaltijden kost € 45,00 p.p.

Voor werkloze jongeren (onder de 25 jaar) en mensen met een kleine uitkering geldt een aangepaste prijs.

Reserveren

Reserveren kan tot tien dagen vóór de dag van aankomst, bij voorkeur via e-mail: gastenhuis@koningshoeven.nl. Een optie tot reservering kunnen wij alleen bevestigen als de volgende gegevens bij ons bekend zijn:

 • de dag en het tijdstip van aankomst
 • de dag en het tijdstip van vertrek
 • uw volledige naam, adres en telefoonnummer

Afmelden

Individuele gasten kunnen zich tot tien dagen vóór de aankomstdag kosteloos afmelden, groepen kunnen dat tot drie weken voor de aankomstdag doen.

deel dit artikel