dringende care artsen Opmerking viagra Nederland Wells fargo geldmarktrente
Nederlands | Français | English | Deutsch  
RSS feedTwitterTwitter

Bierbrouwerij

"Dan zijn zij pas echte monniken, als zij van het werk van hun handen leven." Dat schrijft Benedictus, de ‘architect’ van het westers kloosterleven. Volgens zijn richtlijnen moeten de monniken in hun eigen onderhoud voorzien. De trappisten die in 1881 naar Berkel-Enschot kwamen, leefden aanvankelijk van landbouw en veeteelt. Maar voor de groeiende gemeenschap waren de inkomsten op de schrale grond al snel niet meer toereikend. Daarom besloten de monniken in 1884 trappistenbier te gaan brouwen.

replicas relojes

 

Ambachtelijk

'La Trappe', zoals het op Koningshoeven gebrouwen bier heet, was Nederlands eerste trappistenbier. Alleen als het bier in een trappistenklooster onder het toezicht en de verantwoordelijkheid van de monniken gebrouwen wordt, mag het de naam ‘trappistenbier’ dragen. La Trappe wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen, volgens een door de trappisten van Koningshoeven ontwikkelde receptuur. Er komen uitsluitend natuurlijke ingrediënten aan te pas, zoals hop, gerstenmout en gist. De brouwerij haalt het water voor het bier uit eigen bron. De vergisting vindt plaats met een gistsoort die het meest actief is bij 18 tot 20 graden Celsius. Dit type vergisting staat bekend als ‘bovengisting’. Het bier wordt afgevuld op flessen met gist en suiker. Hierdoor gist La Trappe na op fles en ontwikkelt zich een uniek aroma.

Bierbrouwerij De Koningshoeven B.V., een zelfstandige dochteronderneming van Bavaria N.V. te Lieshout, huurt sinds 1997 de gebouwen van de abdij en produceert daar het trappistenbier in opdracht en onder toezicht van het klooster.

 

Negen speciale bieren

Onder de merknaam La Trappe brengt Bierbrouwerij De Koningshoeven negen speciale bieren op de markt. In USA en Canada wordt 'La Trappe' op de markt gebracht onder de naam 'Koningshoeven Trappist Ale'.

 

'Blond' (6,5% alcohol) is een helder, sprankelend, doordrinkbaar blond bier van hoge gisting, afgestemd op de Europese smaak. Typerend is het gebruik van verfijnde hopsoorten waardoor het bier een zacht bittere afdronk heeft. Kenmerkend is de frisse doch aromatische geur.

 

 

 

'Dubbel' (7% alcohol) is een warme, robijnrode trappist. Het bier heeft een zacht aromatisch maar bovenal fris karakter.

 

 

 

 

'Tripel' (8% alcohol) is een donkerblonde trappist met een fruitige, bitterzoete smaak.

 

 

 

 

 

'Quadrupel' (10% alcohol) is de zwaarste specialiteit van La Trappe. De smaak is vol, mild en aangenaam bitter. Het bier wordt afgevuld op jaartal.

 

 

 

 

'Quadrupel Oak Aged' (10% alcohol) is Quadrupel, dat langere tijd op barriques oftewel houten vaten is gerijpt. De unieke, complexe smaak is afhankelijk het type vat. Nu zijn dat port-, witte wijn- en whiskybarriques.

 

 

 

'Witte Trappist' (5,5% alcohol) wordt gebrouwen met zeer aromatische hopsoorten en heeft een fris karakter. Witte Trappist wordt niet gefilterd, niet gepasteuriseerd en gist na op de fles. In tegenstelling tot de andere bieren van La Trappe moet dit koud worden gedronken.

 

 

 

'Bock' (7% alcohol) is de enige trappistenbock én het enige bockbier dat nagist op de fles. Het bier heeft mooi diep-rode kleur, een volle smaak en een licht bittere afdronk. Verkrijgbaar vanaf oktober en is beperkt leverbaar.

 

 

 

'Isid'or' (7,5% alcohol) is een lichtzoetig amberbier met caramelnote. Het bier is zacht bitter van smaak en heeft een fruitige afdronk. La Trappe Isid'or is gebrouwen met eigen gekweekte Perle hop. 

 

 

 

 

'Puur' (4,7% alcohol) is de eerste biologische trappist. Een doordrinkbaar, fris-hoppig, licht bier. Bij het brouwen van dit bier zijn uitsluitend hoogwaardige, biologische ingrediënten gebruikt.

 

 

 

 

 

 

La Trappe

Nederland

website

   

 

   
   

De andere 9 trappistenbieren:

   
 

Achel

België

website

 

Chimay

België

website

 

Orval

België

website

 

Rochefort

België

website

 

Spencer

USA

website

 

Stift Engelszell

Oostenrijk

website

 

Westmalle

België

website

 

Westvleteren

België

website

 

Zundert

Nederland

website

         
   

Internationale Vereniging Trappist (I.V.T.)

 

website

 

 > naar boven