dringende care artsen Opmerking viagra Nederland Wells fargo geldmarktrente
Nederlands | Français | English | Deutsch  
RSS feedTwitterTwitter

Restauratie

De monumentale gebouwen van het abdijcomplex zijn de afgelopen jaren geheel gerestaureerd (foto: restauratie van de daken). "We zijn klaar voor de laatste loodjes", meldde abt Bernardus in het najaar van 2010 in verschillende media. "Wat er nog moet gebeuren kost 2,2 miljoen. Van de provincie Noord-Brabant krijgen we 1,5 miljoen subsidie. De abdij moet daar zelf zeven ton bijleggen. Dat is momenteel teveel voor ons. Daarom zijn we op zoek naar gulle gevers die vijf ton bij elkaar brengen." De actie bleek een succes. Nog geen twee jaar later was al 4,5 ton binnen!


'Red de torentjes!' kopte 7 oktober 2010 de abt in zijn weblog. Daarmee gaf hij het startschot voor een reeks van acties. 'Geef voor glas-in-lood' en 'Leg een leitje' waren enkele andere projecten waarmee de abdij op de eigen website, in kranten en folders er zoveel mogelijk mensen warm voor probeerde te maken om een "stukje abdij" voor hun rekening te nemen. Medio mei 2013 was de restauratie van het abdijcomplex afgerond.

 

Voor enkele kleine resterende restauraties zijn bijdragen nog steeds welkom! Storten kan op ING 1072251 t.n.v. Cist.Abdij OLV Koningshoeven o.v.v. 'restauratie'.

> naar boven