Cum Laude Awards 2019 met opnieuw 100 puntenkaas voor Kaasmakerij Abdij Koningshoeven

Op donderdag 14 maart jl. werden in Bodegraven de landelijke Cum Laude Awards uitgereikt, georganiseerd door de Bond van Boerderij Zuivelbereiders (BBZ). 

Cum Laude Awards 2019 met opnieuw 100 puntenkaas voor Kaasmakerij Abdij Koningshoeven

In  totaal werden 320 kazen gekeurd. Vier van de zes kazen van onze Kaasmakerij scoorden goud en zilver. In drie categorieën Ambachtelijke kaas ontvingen wij een Cum Laude Award, de trofee voor het hoogste aantal punten binnen de categorie. Hierbij behoorde ook weer een van onze bierkazen: een Special Edition, gemaakt met Quadrupel Oak Aged batch nr. 32, op basis van Gaillac White Wine.

Vorig jaar kreeg onze Isid’orkaas (bierkaas van koemelk) de volle 100 punten van de jury; dit jaar hadden we opnieuw een 100 puntenkaas: de belegen naturel geitenkaas! Gemaakt van de biologische geitenmelk van de buren, de familie Van der Bruggen. Als monniken van Abdij Koningshoeven zijn we wederom dankbaar dat dit ons gegund is!

Lees dit nieuwsbericht verder op de website van onze kaasmakerij.


Meer interessante pagina's

Deze website gebruikt cookies

Wij gebruiken cookies zodat onze website beter werkt voor onze bezoekers. Daarnaast gebruiken wij cookies voor analytische doeleinden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons cookiebeleid en onze privacy policy

Weigeren Accepteren