Kaasmakerij Cum Laude Award

De Kaasmakerij van Abdij Koningshoeven heeft op 27 maart 2017 de Cum Laude Award ontvangen in de categorie Ambachtelijke bereiders. De awards zijn een jaarlijks initiatief van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders (BBZ), die daarmee de lekkerste boerderijzuivel van Nederland op de kaart zet.

Kaasmakerij Cum Laude Award

Zeven La Trappe-kazen van de kaasmakerij van de abdij vielen in de prijzen. De monniken zijn trots op het resultaat en zien het als een mooie beloning voor hun inspanningen om op ambachtelijke wijze unieke kazen te produceren.

Biologische geiten- of koemelk

Het maken van kazen doen de monniken zelf. Alle kazen vervaardigen ze op basis van biologische geiten- of koemelk. Door er speciale kruiden of een van de trappistenbieren van La Trappe Trappist aan toe te voegen, geven de monniken de kazen hun bijzondere karakter. Geheel in lijn met de filosofie van de trappistenorde houden zij daarbij oog voor mens en maatschappij: naast het biologisch produceren van de kazen komt een deel van de opbrengst ten goede aan de maatschappelijke doelen van de abdij.
Klik hier direct naar de kaasmakerij zelf. (foto: br. Mozes controleert dagelijks de kazen)

De uitslag

De zeven trappistenkazen die in de prijzen vielen, variëren van geitenkaas tot kruidenkaas en van jong belegen tot overjarig. De jury kende ze deze medailles toe: 

GOUD
La Trappe Biologische Geitenkaas 50+  belegen (94 punten in de cat. Harde geitenkaas)
La Trappe Biologische kaas 50+ jong belegen (93 punten in de cat. Goudse jong belegen)
La Trappe Biologische kaas 50+ overjarig (93 punten in de cat. Goudse overjarig)
La Trappe Biologische Quadrupelkaas 50+ belegen (93 punten in de cat. Specialiteiten)

ZILVER
La Trappe Biologische Geitenkaas Fenegriek 50+ jong belegen (91 punten in de cat. Harde kruidenkaas) 

BRONS
La Trappe Biologische kaas 50+ oud (89 punten in de cat. Goudse oud)
La Trappe Biologische kaas 50+ belegen (88 punten in de cat. Goudse belegen)

deel dit artikel


Meer interessante pagina's