Welkom in het gastenhuis

Welkom in het gastenhuis

Leef met ons mee in het ritme van onze gemeenschap.

Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven heeft, gescheiden van de leef- en werkruimten van de monniken, een gastenhuis ingericht in een van haar gebouwvleugels. Hier is iedereen (m/v) welkom die enkele dagen afstand wil nemen van het drukke, dagelijkse leven. We nodigen elke gast uit om hier met ons mee te leven, inclusief deelname aan gebedsdiensten zoals de dagelijkse eucharistie.

Kamers en maaltijden

Ons gastenhuis telt een aantal eenvoudige, rookvrije eenpersoonskamers. Voor minder-validen zijn er speciale voorzieningen, zoals een speciale toegang, een lift en een invalidentoilet.

In het gastenhuis is géén WIFI of internetverbinding beschikbaar.

Conform onze manier van leven bieden we onze gasten mild vegetarische en zout-arme maaltijden aan, zonder vlees maar met vis of ei. Uitzonderlijk kan er ook voor een zout-, visloos of glutenvrije maaltijden gezorgd worden. De maaltijden zijn aansluitend aan Lauden het ontbijt, aansluitend aan H. Mis de middagmaaltijd en aansluitend aan Vespers het avondeten. 

Ieder wordt aangeraden om zelf een handdoek, een dekbedovertrek, een kussensloop en een matras-overtrek mee te brengen. Omwille van de rust en de stilte wordt schoeisel met zachte zolen ten zeerste aanbevolen. Vakantieoutfit hoort niet thuis in de abdij.

Verblijfsduur

Een verblijf is minimaal 2 dagen, omdat een kortere tijd onvoldoende profijt biedt.

Als u etappe 12 (vanuit Oirschot) en 13 (naar Biezenmortel) van Ons Kloosterpad wandelt en wilt overnachten, vermeldt dit dan bij de aanvraag.

Lees meer over deze wandelingen in het kader van het Brabants Kloosterjaar via onderstaande button.

Ons Kloosterpad

Tijden van aankomst

Om praktische redenen melden de gasten zich aan om 10.30u of tussen 15.30-16.00u.