E-novice-project goed ontvangen

E-novice-project goed ontvangen

E-novice-project goed ontvangen

17 maart 2021 - Afgelopen januari lanceerde Abdij Koningshoeven een digitaal noviciaat voor mannen die belangstelling hebben om monnik te worden. Dit eNovice-project kon niet alleen rekenen op grote belangstelling van de (internationale) pers, het leidde ook al tot diverse gesprekken met kandidaten. 

Het multimediale eNovice bestaat uit een website met onder meer informatie en video’s over de weg naar het kloosterleven en openhartige verhalen van de broeders over hun ervaringen. Daarnaast ontvangen belangstellenden vanuit eNovice inspiratiemails en kunnen zij online lessen volgen. Abt Bernardus: “Na de lancering schreven meer dan vijftig mensen zich in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief. Met een aantal van hen hebben we al gesprekken gevoerd. Mooi om te zien dat we met dit project voldoen aan een behoefte.” Jammer vindt hij wel, dat het door de coronamaatregelen nog niet mogelijk is om eventuele kandidaten mee te laten leven met de gemeenschap of uit te nodigen in het Gastenhuis.

Ook over persaandacht had het initiatief van de Koningshoeven-broeders niet te klagen. Die kwam zelfs van over de landsgrenzen, zoals van de Amerikaanse nieuwssite ‘Crux’. Naar aanleiding van een artikel over het project op die site werd abt Bernardus uitgenodigd om online een toelichting te geven voor Amerikaanse vormingsverantwoordelijken. Kijk voor meer informatie over het eNovice-project van Koningshoeven op www.koningshoeven.nl/actueel/enovice/.