2021: Jaar van het Brabantse Kloosterleven

2021: Jaar van het Brabantse Kloosterleven

2021: Jaar van het Brabantse Kloosterleven

17 maart 2021 - Op 10 februari opende Koning Willem-Alexander ‘2021, Jaar van het Brabantse Kloosterleven’. Dat gebeurde vanuit het Klooster Sint-Agatha in de gelijknamige gemeente in Oost-Brabant. Sinds die dag wappert ook op de poort van Abdij Koningshoeven de vlag van dit bijzondere jaar. 

Een jaar lang vinden er, met steun van de provincie, allerlei activiteiten plaats om het kloosterleven in Brabant in de schijnwerper te zetten. Ook Koningshoeven is daarbij betrokken. Eén van de initiatieven die speciaal voor het Kloosterjaar is ontwikkeld, is een 330 kilometer lang wandelpad langs vijftig (voormalige) Brabantse kloosters en abdijen. Dit pad wordt op 30 april 2021 geopend en is vanaf 1 mei te bewandelen.

Directe aanleiding voor het uitroepen van dit feestelijke jaar is het jubileum dat vier bestaande kloosterordes in Brabant in 2021 vieren. Kijk voor meer informatie over het Kloosterjaar en alle activiteiten op https://brabantskloosterleven.nl/. Wilt u de bijzondere opening van het Jaar van het Brabantse Kloosterleven terugkijken? Klik hier.