Abdijkoffie uit Indonesië

Abdijkoffie uit Indonesië

Abdijkoffie uit Indonesië

Genieten van een heerlijke Robusta-trappistenkoffie? Dat kan! Sinds 9 september 2022 zijn op www.kloosterwinkelonline.nl de pure Trappist Coffee en de D’Rose Robusta wine (met een vleugje rode wijn) verkrijgbaar. Beide koffies komen rechtstreeks van de koffieplantage van de Abdij van Rawaseneng, het dochterhuis van Abdij Koningshoeven in Indonesië.

De koffieplantage van de Abdij van Rawaseneng (midden-Java) is ongeveer honderd hectare groot. Hier verbouwen de broeders Robusta-koffiebonen. Tot voor kort leverden ze de koffieoogst aan een koffiefabriek, maar dat werd economisch gezien steeds minder aantrekkelijk. Daarom besloten de monniken zelf koffie te gaan produceren en te verkopen. Met de opbrengst ervan willen ze het stichten van een klooster in Kalimantan (op het eiland Borneo) bekostigen. Broederlijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor elkaar bracht Abdij Koningshoeven ertoe dit project te ondersteunen en mee te helpen de Javaanse koffie aan de man te brengen.

Op hout gebrand
Zowel de pure Trappist Coffee als de D’Rose Robusta wine zijn gemalen koffie, verkrijgbaar in zakjes van 250 gram. De productie is arbeidsintensief: de broeders van Rawaseneng plukken de bessen, laten ze in de buitenlucht enkele weken op matten drogen en selecteren daarna de beste bessen – en daarmee de beste bonen – voor hun koffie. Het branden ervan gebeurt op hout wat resulteert in koffie met een vol en krachtig aroma. Aan de D’Rose Robusta wine voegen de monniken na het branden gistcellen uit rode wijn toe die deze koffievariant zijn typische textuur, smaak en geur geven.

Op de foto in de header: De Indonesische broeders produceren hun koffie helemaal zelf, van verbouwen, oogsten en drogen tot malen, opslag en verkopen.

 

De koffie staat klaar!
Wilt u de Trappist Coffee of de D’Rose Robusta wine een keer proberen? In het Proeflokaal van de Abdij staan beide koffies sinds 9 september op de drankkaart. Of proef ze thuis. Bestellen kan eenvoudig via www.kloosterwinkelonline.nl.