Abt Isaac viert zilveren professiefeest

Abt Isaac viert zilveren professiefeest

Abt Isaac viert zilveren professiefeest

8 juni 2023 - Kleurige bloemen en een grote foto-taart. Ze markeerden het zilveren professiefeest van abt Isaac, de Vader abt van onze abdij. Hij vierde zijn jubileum op 19 april 2023. Dat gebeurde op eigen verzoek in kleine kring, binnen de gemeenschap.

Abt Isaac legde als novice op 19 april 1998 zijn eerste (en daarmee tijdelijke) geloften af. Dat gebeurde tweeëneenhalf jaar nadat hij na een arbeidzaam leven op 2 oktober 1995 intrad in Abdij Koningshoeven. Hij was toen 43 jaar. Het afleggen van de tijdelijke geloften werd in 2001 gevolgd door het afleggen van de eeuwige geloften. Daarmee werd hij definitief toegelaten in de gemeenschap en beloofde hij zich voor eeuwig te houden aan de regels voor ‘stabiliteit, gehoorzaamheid en monastiek levensgedrag’.

In gesprek met bloeiende gemeenschappen

In zijn 25 jaar ontplooide abt Isaac zich tot een actieve broeder. Hij werd onder meer prior van de abdij en – na het vertrek van abt Bernardus naar Rome – gekozen tot abt van Koningshoeven. Zijn zilveren jubileum vierde abt Isaac in april jl. enkel met zijn medebroeders. Het plan is om later in het jaar, in het kader van zijn zilveren professiefeest, enkele nieuwe en bloeiende Nederlandse geloofsgemeenschappen uit te nodigen op Koningshoeven. Doel is om dan met elkaar in gesprek te gaan over hun missionaire aandeel in het geloof en de geloofsbeleving die veel zoekende jongeren aantrekt.

Op de hoofdafbeelding: Abt Isaac viert zijn zilveren jubileum met zijn medebroeders.
Op de inzet:
Een mooie taart gaf het in kleine kring gevierde jubileum een feestelijk tintje.