Afgelaste PUURloop 2020 levert toch geld op voor het goede doel

Afgelaste PUURloop 2020 levert toch geld op voor het goede doel

Afgelaste PUURloop 2020 levert toch geld op voor het goede doel

7 juli 2020 - De traditionele PUURloop over de terreinen van Abdij Koningshoeven is dit jaar niet doorgegaan vanwege de corona-uitbraak. Toch leverde het sportieve initiatief geld op voor het goede doel: ruim 4.000 euro aan inschrijfgeld komt ten goede aan kinderen in één van de favela’s van Rio de Janeiro in Brazilië.

Broeder Isaac nam de cheque van in totaal 4.255,54 euro in juni in ontvangst. Dat deed hij nadat bijna alle inschrijvers akkoord waren gegaan met het plan om het inschrijfgeld niet terug te vragen maar te besteden aan het goede doel van dit jaar. “Dit gebaar heeft ons zeer geraakt en onze dank is groot”, vertelt hij. “Ook in Brazilië heerst dankbaarheid. Juist in deze coronatijd worden deze armen op de vuilnisbelten van Brazilië, nog meer dan anders, vergeten. We zijn dan ook heel blij dat we, ondanks de afgelasting, toch inhoud hebben kunnen geven aan die belangrijke kernwaarde van de solidariteit.”


Over de PUURloop
De PUURloop, die samen met Stichting Tilburg Ten Miles wordt georganiseerd, zou dit jaar voor de tiende keer worden gehouden. Met het evenement geeft Koningshoeven elk jaar maximaal 350 lopers de gelegenheid om binnen de kloostermuren van stukjes natuur te genieten en een glimp op te vangen van het kloosterleven. De loop is genoemd naar het frisse La Trappe-bier PUUR. Met de opbrengst steunen de broeders elk jaar een ander goed doel.


Foto: In 2019 kon de PUURloop nog gewoon worden gelopen zoals te zien is op de foto.