Bierveiling La Trappe Oak Aged

Bierveiling La Trappe Oak Aged

Bierveiling La Trappe Oak Aged
Jos Bolscher toonde na de bierveiling vanachter de toog de toekomstplannen van Stichting Broodpater Gerrit Poels. Eerder die middag lanceerden Abt Isaac en Esther de Vilder (directeur van Bierbrouwerij de Koningshoeven) tijdens de veiling de 50ste batch van de Oak Aged (zie foto in header).

9 april 2024 - Op 21 maart 2024 vond in het Proeflokaal een bierveiling plaats. Talrijke flesjes La Trappe Oak Aged gingen hier vlot van de hand en dat leverde een bedrag op van maar liefst € 30.000,00. Het is bestemd voor het nieuwe gebouw van de Stichting Broodpater Gerrit Poels.

De Stichting Broodpater Gerrit Poels kan een nieuw gebouw goed gebruiken. Want de huidige huisvesting – een noodgebouw – aan de Lambert de Wijsstraat 13 in Tilburg is wat te klein. In dit Poelshofje verzorgen vrijwilligers (gesteund door diverse lokale RK-bewegingen) twee keer per week een warme maaltijd voor arme Tilburgers. Ook zamelen ze bij bedrijven goederen in, onder meer brood van Abdij Koningshoeven. Nieuwbouw met wat meer ruimte staat dan ook op het verlanglijstje van de stichting, mét een nieuwe keuken. De opbrengst van de La Trappe-bierveiling is bedoeld om die nieuwe keuken te gaan bekostigen.

Batch 50, een special editie

De veiling van La Trappe Oak Aged heeft alles te maken met de presentatie van batch 50 van dit speciaalbier. Deze batch werd gebrouwen ter ere van het 140-jarig jubileum van Bierbrouwerij de Koningshoeven. Het waren de Oak Aged-flesjes van eerdere batches die op deze middag figuurlijk onder de hamer kwamen. Het programma voorzag ook in bondige presentaties over La Trappe, het speciale karakter van de Oak Aged en de goede werken van Stichting Broodpater Gerrit Poels.

Meer weten over La Trappe Oak Aged batch 50 en de geur, kleur en smaak? Klik hier.