Biologische waterzuiveringsinstallatie krijgt de zegen

Biologische waterzuiveringsinstallatie krijgt de zegen

Biologische waterzuiveringsinstallatie krijgt de zegen

16 november 2018 - De Biomakerij, de biologische waterzuiveringsinstallatie op het terrein van Abdij Koningshoeven, is op 15 oktober 2018 ingezegend en officieel geopend.

Een groot en divers gezelschap verzamelde zich voor dit moment in de Abdijkerk. Onder de gasten waren de burgemeester van Tilburg en enkele wethouders, direct betrokkenen bij de bouw en ontwikkeling van de waterzuivering, personeel van de abdij en buurtbewoners.

Indringend relaas

Harmen Spek van de Plastic Soup Foundation opende de bijeenkomst met een lezing. Hij gaf een indringend relaas over de vervuiling door plastic in ons water. Broeder Isaac vertelde daarna over de beweegredenen van de abdij om deze biologische waterzuivering te bouwen. Vervolgens trok het gezelschap in een lange stoet en onder een stralende zon naar de waterzuivering. Daar volgde een korte gebedsdienst in de kas met de tropische platen.

Na de zegening door Vader Abt zette de bedenker van de waterzuivering, de heer Istvan Kenyeres, met een druk op de knop de installatie in werking. Na een korte bezichtiging van de waterzuivering begaven alle gasten zich naar het terras van het Proeflokaal. Daar werd de opening afgesloten met een gezellig samenzijn.

Foto: in de kas werd de Biomakerij gezegend.