Bisschop De Korte bezoekt Abdij Koningshoeven

Bisschop De Korte bezoekt Abdij Koningshoeven

Bisschop De Korte bezoekt Abdij Koningshoeven
Mgr. De Korte (links) sprak met de broeders over zijn pastorale beleid en liet zijn licht schijnen over het fenomeen ‘religie en geweld’.

9 april 2024 - Mgr. Gerard de Korte (69), bisschop van ’s-Hertogenbosch, bezocht op 12 februari jl. Abdij Koningshoeven. Hij gaf de gemeenschap een inkijkje in zijn pastorale beleid en sprak over het fenomeen ‘religie en geweld’.

Bisschop De Korte werd die dinsdagmiddag hartelijk ontvangen door abt Isaac. Daarna ontmoette hij onder het genot van koffie de andere broeders van de gemeenschap. Al snel werd het gesprek inhoudelijk: de bisschop vertelde over zijn pastorale beleid binnen het Bossche bisdom en ging dieper in op een kwestie die momenteel erg actueel is in de wereld: het geweld binnen en door vele religies. De Korte stelde dat God geen geweld nodig heeft. “Hij is een God van vrede en liefde, van brood en vergeving. Die gaven beginnen met het luisteren naar elkaar en verstaan wat de ander bedoelt.”

Het bezoek van bisschop De Korte werd afgesloten met een gezamenlijke Verspers-viering en een eenvoudige maaltijd van erwtensoep en roggebrood in het gastenhuis.