Holland Baroque onthult verborgen parels.

Holland Baroque onthult verborgen parels.

Holland Baroque onthult verborgen parels.

29 september 2021 - Op dinsdag 12 oktober a.s. presenteert Holland Baroque samen met vijf vrouwelijke solisten om 20.00uur in de abdijkerk van Koningshoeven de muzikale tradities van het 17de-eeuwse kloosterleven in Noord-Brabant .

De centrale figuur van dit programma is componist Benedictus à Sancto Josepho (1642-1716) die verbonden was aan het karmelietenklooster van Boxmeer. Geïntrigeerd door deze figuur, die werkzaam was juist om de hoek van hun eigen geboorteplaats, gingen Judith en Tineke Steenbrink op onderzoek uit. Zo ontdekten zij de onweerstaanbare kwaliteit van zijn muziek en de verrassend rijke muzikale cultuur waar hij deel van uitmaakte. Hieruit resulteerde het prachtige nieuwe album ‘Brabant 1653’.

In dit programma hoort u de muziek gezongen door een vrouwenkoor zoals die in kloosters van de Clarissen te Megen en de zusters van Maria Refugie in Uden geklonken zouden kunnen hebben.

Tineke Steenbrink: “Het in kaart brengen van je eigen muzikale landschap is ontzettend spannend. Judith en ik zijn opgegroeid in Oeffelt, vlakbij Boxmeer. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat Nederland in de 17e eeuw, met het werk van Sweelinck als grote uitzondering, een muzikaal moeras was. Wij zijn geraakt door de eigenheid en zeggingskracht van dit repertoire.”

Solisten:
- Hannah Morrison, Ana Vieira Leite/Deborah Cachet, Camille Allérat – sopraan
- Bethany Horak-Hallett, Patrícia Silveira – mezzosopraan

Klik hier voor meer informatie en het bestellen van toegangskaarten.