Broeder-rap voor Thijs Thijssen

Broeder-rap voor Thijs Thijssen

Broeder-rap voor Thijs Thijssen

13 september 2018 - Een heuse rap hadden de broeders ingestudeerd voor Thijs Thijssen, de directeur van Bierbrouwerij de Koningshoeven. Die vierde op 23 augustus jl. zijn 25-jarig jubileum bij Bavaria. De broeders en werknemers van de brouwerij organiseerden samen een groots feest voor Thijs en circa 250 genodigden.

Abt Bernardus opende de festiviteiten met een toespraak. Daarin prees hij de brouwerijdirecteur om zijn kwaliteiten als verbinder. “Hij heeft de niet altijd eenvoudige taak om de abdijgemeenschap en haar gedachtengoed te verbinden met de belangen van een commercieel bedrijf als Bavaria”, sprak hij. “Thijs weet deze twee werelden echter heel goed te verbinden. Onder leiding van Thijs en onze broeder Isaac is onze brouwerij in de afgelopen dertien jaar explosief gegroeid. En niet onbelangrijk: er is een fijne werkplek gecreëerd voor alle mensen die er werken.”

Waardering in een rap

Na vader abt deden ook Pieter Swinkels (namens de hoofddirectie van Bavaria), Toon Thijssen (de oudste zoon van Thijs) en enkele medewerkers van de brouwerij een woordje. De grote verrassing kwam op het conto van de broeders: zij brachten een eigentijdse rap ten gehore waarin zij hun waardering uitten voor Thijs.

Onderscheiding

Om het feest compleet te maken, ontving Thijs uit handen van abt Bernardus de ere-legpenning van Abdij Koningshoeven, mét bijbehorende oorkonde. Deze onderscheiding, een gebaar van waardering voor grote verdiensten aan de gemeenschap, is slechts zeven keer eerder uitgereikt in de historie van de abdij.