Broeders kijken terug op succesvolle Boer en Landdag 2019

Broeders kijken terug op succesvolle Boer en Landdag 2019

Broeders kijken terug op succesvolle Boer en Landdag 2019

20 mei 2019 - De broeders van Koningshoeven hebben een succesvolle Boer en Landdag achter de rug. Zo’n duizend bezoekers kwamen op 12 mei jl. – Moederdag – naar de vrouwentuin rond het Proeflokaal. Daar organiseerde de abdij de boerenmarkt, samen met Brouwerij De Koningshoeven en boeren- en tuindersorganisatie ZLTO.

De dag begon met een afgeladen kerk vol mensen die waren gekomen om te bidden. Hier werd ook de zegen gegeven over het gewas en voor een goede oogst. Als leuke bijkomstigheid was de kerk versierd met allerlei agrarische producten. De markt begon na de eucharistieviering. Onder een bescheiden zonnetje konden bezoekers een talkshow met boeren en tuinders bijwonen, een schapenscheerder aan het werk zien en proeven van talrijke biologische producten waaronder de kazen van Abdij Koningshoeven. Kinderen konden spelen met de jonge geitjes.

Voor de kloostergemeenschap is deze markt een goede manier geweest om bij te dragen aan de idealen die ZLTO nastreeft: verbinding creëren tussen stad en platteland en tussen burger en boer.