Concert in Kerstsfeer 2022

Concert in Kerstsfeer 2022

Concert in Kerstsfeer 2022

11 november 2022 - Op zondag 18 december 2022 vindt in de kerk van Abdij Koningshoeven het jaarlijkse Kerstconcert plaats. Het is de tiende keer dat muzikanten, koor en broeders hier gezamenlijk en muzikaal het kerstfeest inluiden. De opbrengst komt wederom ten goede aan de inrichting van het lokaal natuurkunde van de secundairy school naast het trappistenklooster Onze Lieve Vrouw van Victoria in Ssanje, Oeganda.
De kaartverkoop is inmiddels stopgezet, omdat het is uitverkocht

Het concert op 18 december biedt u een gevarieerd programma van oude en hedendaagse werken van componisten uit de hele wereld. De muziek wordt geheel belangeloos uitgevoerd door organist Mark van Platen, twee kamerkoren onder leiding van Peter van Aerts, een strijkorkest onder leiding van Jos van den Dungen en verschillende blokfluitensembles onder leiding van Rosalyn de Groot. Ook de broeders van Koningshoeven zelf dragen muzikaal bij aan de sfeervolle middag. Na afloop staan Glühwein en chocolademelk klaar om het concert feestelijk af te sluiten.

Financiële steun voor schoolinrichting
Met de opbrengst van het Kerstconcert geven de broeders van Koningshoeven financiële steun voor o.a. meetapparatuur t.b.v. inrichting van het natuurkundelokaal. De bouw van deze school is in de afrondingsfase, zodat de toekomstige leerlingen ook werkelijk leerlingen kunnen gaan zijn.


Toegangskaartjes
U kunt geen kaartjes meer verkrijgen. De gereserveerde kaartjes kunnen vanaf 14 november in de Kloosterwinkel worden afgehaald. In de Kloosterwinkel kan enkel worden gepind!

Het concert in de abdijkerk begint 15.00 uur, de kerk opent om 14.30 uur haar deuren.

Bijschrift bij afbeelding poster
De poster van  het Kerstconcert 2022, met een afbeelding van een schilderij, is van de hand van broeder Wolfgang.