Extra eucharistieviering op zaterdag

Extra eucharistieviering op zaterdag

Extra eucharistieviering op zaterdag

7 oktober 2020 -

In antwoord op de nieuwe coronamaatregelen een extra eucharistieviering op zaterdagavond om 17.30 uur.

Het coronavirus blijft ons allemaal in de greep houden! De overheid heeft het aantal toegestane kerkgangers opnieuw op 30 personen gezet. Deze maatregel heeft de gemeenschap doen nadenken hoe wij hiermee om zouden moeten gaan. Aangezien veel mensen ons gemaild of gebeld hebben als reactie op deze maatregel, hebben wij opnieuw ervaren hoe belangrijk het is dat mensen ook in een crisistijd de gelegenheid hebben om samen tijd en ruimte te nemen voor de ontmoeting met God. Onze gemeenschap wil die ontmoeting graag mogelijk maken. Dat is onze roeping! 

We hebben daarom besloten om tot nader order met ingang van 10 oktober a.s. iedere zaterdagavond om 17.30 uur een extra, eenvoudige eucharistieviering (zonder preek) in te lassen. De tekst van de preek van laatste zondag vindt u overigens altijd op deze home-pagina. Aan deze viering op zaterdag kunnen ook maximaal 30 mensen deelnemen. De viering op zondagochtend om 11.00 uur (de communiteitsmis), eveneens voor maximaal 30 mensen, blijft uiteraard zoals gebruikelijk. Hier kunt u zich voor één van beide aanmelden. 

Op deze manier hopen wij in het weekend door deze vieringen aan het maximaal aantal toegestane personen de gelegenheid te geven om samen tijd en ruimte te maken voor God. Hopelijk mogen wij u in één van de diensten begroeten. De gemeenschap blijft u en uw dierbaren meedragen in haar gebed in de hoop dat we allen gezond blijven naar ziel en lichaam. 
Vader abt en medebroeders