Filmopnames ‘Kloostergasten’ met Evi Hanssen

Filmopnames ‘Kloostergasten’ met Evi Hanssen

Filmopnames ‘Kloostergasten’ met Evi Hanssen

Van 16 tot en met 18 augustus 2022 streek de Vlaamse presentatrice en zangeres Evi Hanssen met een filmploeg van KRO-NCRV neer op het abdijterrein van Koningshoeven. Evi leefde voor het programma Kloostergasten drie dagen mee met de trappistenbroeders. Haar beleving is in oktober te zien op televisie.

Evi Hanssen (1978) is een bekende Belgische persoonlijkheid. Tijdens haar verblijf bezocht ze karakteristieke plekjes in en rond de abdij en nam ze samen met de monniken deel aan de gebedsdiensten in de St. Jozefkapel. Tijdens een van de opnames liet zij zich ontvallen dat ze de dagen als heel ontspannend ervoer. Na afloop postte ze, nog vol van haar beleving, een berichtje op haar Instagrampagina: ‘Drie dagen leven op het ritme van de monniken, daar werd ik stil van.’ De filmploeg maakte tijdens het verblijf ook opnames in onder meer de Kaasmakerij en brouwerij van Koningshoeven.

De serie Kloostergasten is sinds 18 september wekelijks te zien bij Kruispunt op NPO2; de uitzending met Evi staat gepland op 25 september.

 

Op de foto in de header: presentatrice Evi Hanssen en Eric Mersman (manager grondstoffen brouwerij) in de brouwerij.
Op de losse foto: Evi Hanssen leefde drie dagen met de broeders mee en bezocht onder meer de bottelarij.