Geopend: Vorstelijk Landschap

Geopend: Vorstelijk Landschap

Geopend: Vorstelijk Landschap

11 september 2019 - Café Zomerlust in Moerenburg was op 3 september 2019 het decor voor de officiële opening van landschapspark het Vorstelijk Landschap. De openingshandeling werd verricht door prior broeder Isaac en de Tilburgse wethouder Mario Jacobs, samen de stuurgroep van het Vorstelijk Landschap.

Het Vorstelijk Landschap bestaat uit de aaneengesloten gebieden Moerenburg en Koningshoeven, pal tegen Tilburg aan. Abdij Koningshoeven is met haar torens één van de iconen in het park. In de afgelopen twee jaar hebben klooster, bewoners, gemeente, ondernemers en anderen de krachten gebundeld om dit gebied goed en veilig toegankelijk te maken en de landschappelijke waarden extra glans te geven. Dankzij die inspanningen kunnen mensen hier voortaan genieten van rust en ruimte.

Op de tandem
Wethouder Jacobs en broeder Isaac openden het Vorstelijk Landschap door op een tandem een stuk van het nieuw aangelegde fietspad van ‘rondje Moerenburg’ te fietsen. Daarna gaven zij het startsein aan een aantal hardlopers die de sportlanes in gebruik namen. Deze sportlanes zijn eveneens nieuw en doorkruisen het landschap van Moerenburg en Koningshoeven.

Het werd een feestelijke middag voor zowel de bewoners als de betrokkenen. Het Vorstelijk Landschap is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen gemeente, burgers, boeren en vele anderen.

Foto: Prior broeder Isaac en wethouder Mario Jacobs op de tandem. Foto door: Hein Eikenaar.