Hittepreventie tijdens PUUR-loop 2018

Hittepreventie tijdens PUUR-loop 2018

Hittepreventie tijdens PUUR-loop 2018

11 juli 2018 - Abdij Koningshoeven organiseerde eind mei de achtste editie van de PUUR-loop, genoemd naar het frisse La Trappe-bier PUUR. Met de opbrengst steunen de broeders een vrouwenproject in Ghana.

De loop over de terreinen van Abdij Koningshoeven vond plaats onder zeer zomerse omstandigheden. Van tevoren hadden de broeders ervoor gezorgd dat de verharde en onverharde paden vrij van takken en goed beloopbaar waren. Tijdens de loop zorgden ze voor de nodige hittepreventieve maatregelen, zodat de lopers lijf en leden koel hielden. Dat had alles te maken met het kwik in de thermometer dat de 30 graden Celsius aantikte.

Watersponzen en plantenspuiten

Om die reden werd ook de afstand ingekort: waar het parcours van vijf kilometer in andere jaren één, twee of drie keer kon worden gelopen, mochten deelnemers deze keer ‘maar’ maximaal twee keer rond. “Al waren er twee monniken die vonden dat ze recht hadden op een derde rondje”, lacht prior broeder Isaac. “Monnikenwerk.” Gelukkig konden zij, net zoals de rest van alle deelnemers, rekenen op extra hittepreventie: van een tweede waterpost en volop watersponzen tot ehbo’ers die langs het parcours stonden met gevulde plantenspuiten.

Veel animo

De animo voor deelname aan PUUR was groot: binnen dertig minuten waren de startbewijzen (aan te vragen via internet) vergeven. Driehonderd mensen konden meedoen, méér zou de rust in het gebied aantasten. Dat nam niet weg dat er – tevergeefs – toch een lobby op gang kwam om alsnog een startnummer te krijgen. De  populariteit van prior broeder Isaac steeg in de dagen vóór de loop plots opvallend snel…

Opbrengst naar Ghana

Na afloop van het sportieve evenement stond ter verfrissing het Trappistenbier La Trappe PUUR klaar voor de liefhebbers. De opbrengst van deze achtste editie van PUUR – zo’n 5.000 euro – gaat naar een sociaal vrouwencentrum in Ghana. Hier leren vrouwen economisch onafhankelijk worden en op eigen benen staan.