Kaas-actie Kaasmakerij Abdij Koningshoeven

Kaas-actie Kaasmakerij Abdij Koningshoeven

Kaas-actie Kaasmakerij Abdij Koningshoeven

30 juni 2021 -

De gemeenschap van Koningshoeven is intens blij door de overweldigde en positieve reacties op ‘onze kaas actie’. Er komen veel vragen op ons af en we gaan ons best doen alles zo goed mogelijk te laten verlopen met de enorme steun van Breda maakt Mij Blij.
Wij zijn heel dankbaar voor de steun die zij biedt.

 

Vooraf enkele praktische opmerkingen:

 

De informatie rond de betaling en het afhalen vindt u op de website  www.bredamaaktmijblij.nl. Bestellen en betalen vooraf kan via deze website. Via die site kunt u ook lezen, dat de pakketten opgehaald kunnen worden op zaterdag 10 juli van 9.00-12.00 uur op Abdij O.L.V. van Koningshoeven én in Breda. U kunt ook aangeven als u de kaas thuis wil laten bezorgen.

 

Goed is om nu al enkele antwoorden te geven op veel gestelde vragen:

  • Al onze kazen zijn gemaakt van gepasteuriseerde biologische melk en met vegetarisch stremsel (microbieel).
  • In de kazen koe Dubbel, koe en geit Isid’or en koe Quadrupel is La Trappe-bier verwerkt. Alcohol zit er niet meer in, maar het is goed dat u het weet.
  • Vanaf twee dagen ná de productie bevat de kaas geen lactose meer. In het algemeen kunnen we dus zeggen, dat onze kaas geen probleem hoeft te zijn voor mensen die lactose-arm of lactosevrij moeten eten. Maar het is aan u zelf de keuze te maken.
  • de bestelde kaas kan niet worden afgehaald in de winkel. De kaasverkoop in de winkel gaat wel gewoon door.
  • Last but not least: door deze kaasverkoop kunnen we de middelbare school nabij ons dochterklooster O.L. of Victoria in Sanjje (Oeganda) afbouwen, waardoor een grote groep kinderen drie jaar extra onderwijs kunnen krijgen. Bovendien wordt de moeder- en kinderkliniek helemaal gerenoveerd, zodat vrouwen en kinderen goede gezondheidszorg kunnen ontvangen en daar doen we het voor.