Kaasmakerij Cum Laude Awards 2023

Kaasmakerij Cum Laude Awards 2023

Kaasmakerij Cum Laude Awards 2023

21 maart 2023 - Kaasmakerij Koningshoeven valt opnieuw in de prijzen

De Kaasmakerij van Koningshoeven is onlangs opnieuw in de kaasprijzen gevallen. De keurmeesters van de Bond van Boerderijzuivelbereiders kenden in de categorie Zuivelbereiders maar liefst drie ‘Cum Laude Awards 2023’ aan de kazen van de monniken toe. De kaasmakers van de abdij zijn er blij mee en zien de prijzen als een grote eer van hun werk én hun vakmanschap.

Elk jaar organiseert de landelijke Bond van Boerderijzuivelbereiders (BBZ)een kaaskeuring onder zijn leden. Dat gebeurt in een feestelijke ambiance op Fort Wierickerschans in Bodegraven. Ook dit jaar was de kaasmakerij van Abdij Koningshoeven erbij. Ze was vertegenwoordigd met in totaal vier kazen. De keurmeesters gaven ze allemaal hoge punten, waarbij de geit Isid’or en de biologische koe naturel koplopers bleken en een platina award ontvingen. De biologische koe fenegriek werd beloond met brons. De vierde kaassoort, de belegen geitenkaas, viel net buiten de prijzen, maar zat er héél dichtbij…

De geit Isid’or wordt – net zoals al onze 3 La Trappe bierkazen –  eveneens op biologische basis gemaakt. Maar omdat we er 2% bier aan het productieproces toevoegen en deze bieren (nog) niet biologisch zijn, mogen we deze kaas niet biologisch noemen. Meer informatie over onze kaas vindt u hier. U koopt onze kaas in onze Kloosterwinkel en via Kloosterwinkelonline.

Platina Award:

  • koe naturel jong-belegen (93 punten in de categorie: 'Koe kaas jong-belegen’)
  • geit Isid’or belegen (93 punten in de categorie ‘Specialiteiten’)

 

Bronzen Award:

  • koe fenegriek belegen (90 punten in de categorie ‘Kruidenkaas’)

 

Eervolle vermelding
De belegen geitenkaas naturel van de Kaasmakerij kreeg – met 89 van de 100 punten – een eervolle vermelding.