Kaasverkoopactie is ongekend succes

Kaasverkoopactie is ongekend succes

Kaasverkoopactie is ongekend succes

22 juli 2021 - ‘Geweldig om te zien hoe dit zo’n succes is geworden en hoe mensen zo massaal te hulp zijn gekomen”. Zo reageerde abt Bernardus op de kaasverkoopactie die de broeders in juli verloste van 15.000 kilo kaas. Daarmee kwamen er na lange tijd weer inkomsten binnen, bedoeld voor de bouw van de middelbare school in Oeganda. 

De kaasproductie – waarvan de opbrengsten standaard naar goede doelen gaan – lag tijdens de coronacrisis niet stil. De verkoop helaas wel. Broeder Isaac, die in de Kaasmakerij de scepter zwaait: “We hadden geen afnemers meer. De horeca was gesloten en onze kazen zijn niet in de supermarkt te koop. Om de vaardigheid erin te houden, zijn we wel gewoon doorgegaan met kaas maken. Ook bleven we produceren voor de Voedselbank in Tilburg.” Al met al liep de voorraad stevig op, zonder dat daar inkomsten tegenover stonden.

Om van het overschot af te komen, startten de broeders een eenmalige, online cadeaupakketten-actie met een groep jonge mensen. Hierbij konden particulieren kaas bestellen in combinatie met een fles La Trappe, honing of kaaskoekjes. De belangstelling was overweldigend. In slechts twee weken tijd was de totale voorraad van 15.000 kilo kaas uitverkocht.  In dit verslag van Omroep Brabant ziet u hoe vierduizend mensen op 10 juli in de rij stonden om hun kaas-cadeaupakketten bij het klooster op te halen. Nu het Proeflokaal en de Kloosterwinkel weer open zijn en de detailhandel begint aan te trekken, komen de ‘gewone’ leveringen door de Kaasmakerij weer langzaam op gang.

Op de foto: zo lag er 15.000 kilo kaas maandenlang te rusten in de kelders van het klooster.