Kerstconcert 2018

Kerstconcert 2018

Kerstconcert 2018

16 januari 2019 - Op zondag 21 december 2018 vond het inmiddels traditionele kerstconcert plaats in de abdijkerk van Koningshoeven. Onder leiding van Peter van Aerts en met medewerking van onder anderen fluitisten, zangkoren en een jeugdorkest werd het kerstfeest gevierd. De opbrengst van het concert – dit jaar € 3900 – gaat naar het werk dat Koningshoeven ontplooit rondom het Oegandese zusterklooster Victoria in Ssanje.

Afgelopen zondagmiddag 23 december 2018 vond in de abdijkerk van Koningshoeven het jaarlijkse Kerstconcert plaats. De opbrengst van de kaartverkoop kwam ten goede aan medische benodigdheden voor de moeder en kindzorg bij een ziekenpost in Ssanje, Oeganda.

Deze ziekenpost staat nabij het Oegandese trappistenklooster, het dochterhuis van Abdij Koningshoeven. De broeders van Koningshoeven maken zich al jaren sterk voor de verbetering van de ziekenpost. Met succes: in november 2018 start de lang verwachte verbouwing die leidt tot twee nieuwe hygiënische behandelkamers en vernieuwde toiletfaciliteiten. Verder komen er betere woonruimtes voor het personeel. Abdij Koningshoeven financiert de verbouwing.

Moeders en kinderen
Extra aandacht hebben de broeders voor de meest kwetsbaren in Oeganda: moeders en kinderen. Om hen in de ziekenpost van de beste zorg te voorzien, gaat de opbrengst van het Kerstconcert volledig naar de aanschaf van medische hulpmiddelen voor deze groepen.

Belangeloze medewerking
Het concert op 23 december was het achtste Kerstconcert dat op Abdij Koningshoeven wordt gehouden. Ook dit jaar brengen een strijkorkest, een organist, een kamerkoor en verschillende blokfluitensembles werken van oude en hedendaagse componisten. De muzikanten en koorleden werken belangeloos mee aan de mooie, muzikale uitvoering.

Verantwoording
Het concert telde 333 betalende bezoekers, die van een voortreffelijk concert hebben genoten. Dit aantal bezoekers heeft voor de ziekenpost een prachtig bedrag opgeleverd van € 3.900,-. Veel dank hiervoor.

Herbeleven van deze middag en de kerststal
Tijdens de uitvoering zijn er opnames gemaakt. Sinds 25 februari jl is de compilatie ervan gereed gekomen. Klik hier om die te bekijken.
Door de vele bezoekers in onze abdijkerk heeft u deze zondag de kerststal, die Ton van Schijndel ook dit jaar weer heeft opgebouwd, waarschijnlijk niet gezien of nauwelijks kunnen bewonderen. Dat kunt u nu nog even en klik daarvoor hier.