Concert in Kerstsfeer

Concert in Kerstsfeer

Concert in Kerstsfeer

2 november 2019 - Kerstconcert 2019 is uitverkocht!

Op zondag 22 december 2019 vindt in de kerk van Abdij Koningshoeven het jaarlijkse Kerstconcert plaats. Het is de negende keer dat muzikanten, koor en broeders hier gezamenlijk en muzikaal het kerstfeest inluiden. De kaartverkoop is inmiddels gestart, de opbrengst komt wederom ten goede aan de ziekenpost bij het trappistenklooster Onze Lieve Vrouw van Victoria in Ssanje, Oeganda.

Het concert op 22 december biedt u een gevarieerd programma van oude en hedendaagse werken van componisten uit de hele wereld. De muziek wordt geheel belangeloos uitgevoerd door organist Mark van Platen, een kamerkoor onder leiding van Peter van Aerts, een strijkorkest onder leiding van Jos van den Dungen en verschillende blokfluitensembles onder leiding van Rosalyn de Groot. Ook de broeders van Koningshoeven zelf dragen muzikaal bij aan de sfeervolle middag. Na afloop staan Glühwein en chocolademelk klaar om het concert feestelijk af te sluiten.

Financiële steun voor moeder en kind
Met de opbrengst van het Kerstconcert geven de broeders van Koningshoeven extra financiële steun aan de meest kwetsbare groepen in Oeganda: moeders en kinderen. Abdij Koningshoeven staat al garant voor de verbouwing van een ziekenpost voor deze groepen. Hierdoor ontstaan twee nieuwe en hygiënische  behandelkamers, vernieuwde toiletfaciliteiten en betere woonruimtes voor het personeel. De inrichting ervan en de aanschaf van medische benodigdheden worden uit initiatieven zoals dit Kerstconcert betaald.


Toegangskaartjes

Het Kerstconcert 2019 is uitverkocht.


Consumptiebonnen á € 1,00 zijn enkel verkrijgbaar in de Kloosterwinkel.
De gereserveerde kaartjes kunnen vanaf nu in de Kloosterwinkel worden afgehaald.

Het concert in de abdijkerk begint 15.00 uur, de kerk opent om 14.30 uur haar deuren.

Bijschrift bij afbeelding poster
De poster van  het Kerstconcert 2019, met een afbeelding van een schilderij, is van de hand van broeder Wolfgang.