‘Kerstmis 2021 vieren we veilig en verantwoord’

‘Kerstmis 2021 vieren we veilig en verantwoord’

‘Kerstmis 2021 vieren we veilig en verantwoord’

19 november 2021 - Het coronavirus blijft helaas voor beperkingen zorgen. Kerstmis 2021 verloopt daardoor in de kerk van Abdij Koningshoeven anders dan de broeders zouden willen: de nachtdienst vindt achter gesloten deuren plaats, de eucharistieviering op 25 december is toegankelijk voor een beperkt aantal kerkgangers en het jaarlijkse kerstconcert met Rosalyn de Groot en Peter van Aerts gaat niet door.

 

 

“Dat we deze maatregelen moeten nemen, spijt ons natuurlijk zeer”, vertelt broeder Wigbert. “Maar we willen het vieren van de geboorte van Jezus zo veilig en verantwoord mogelijk doen, zowel voor onze gemeenschap als voor de kerkgangers. En dus ontkomen we er niet aan om ons kerstprogramma dit jaar aan te passen. We hopen op begrip en bidden voor betere tijden.”

 

 

 

In het kort

  • Nachtdienst 24 december 2021: deze vindt, zonder kerkgangers, achter gesloten deuren plaats.
  • Eucharistieviering 25 december 2021, 11.00 uur: de Abdijkerk is opengesteld voor maximaal 100 kerkgangers. Wilt u deze viering bijwonen? Dan moet u van tevoren een plaats reserveren. Dit kan vanaf zondag 19 december, 15.00 uur via de Inschrijvingspagina.

Iedereen met een gereserveerde plaats vragen wij om bij de ingang van de kerk de volgende zaken te tonen: de reserveringsbevestiging, een identiteitsbewijs en het Nederlandse Coronatoegangsbewijs (QR-code). Dit laatste doet u met de CoronaCheck-app of met een papieren print van uw QR-code. Op www.coronacheck.nl leest u hoe u een papieren bewijs maakt.