Kloosterpad geopend. Loopt u mee?

Kloosterpad geopend. Loopt u mee?

Kloosterpad geopend. Loopt u mee?

19 mei 2021 - 2021 is uitgeroepen tot Brabants Kloosterjaar omdat diverse kloosters in de provincie hun jubileum vieren. Gedurende het jaar vinden allerlei activiteiten plaats waar ook Abdij Koningshoeven bij betrokken is.

De viering van het Brabants Kloosterjaar gaat onder meer gepaard met een mooie website: www.brabantskloosterleven.nl. Hierop zijn alle activiteiten te vinden die in het kader van het kloosterjaar in Brabant georganiseerd worden. Ook is er veel achtergrondinformatie te vinden over het kloosterleven, de jubilerende kloosters en kloosterproducten.

12 kilometer wandelen
Een bijzonder initiatief is de ontwikkeling van ‘Ons Kloosterpad’, een wandelroute van 330 kilometer (verdeeld in vijftien etappes) langs de Brabantse kloosters. Het pad werd op 30 april 2021 officieel geopend door Zuster Angela van de Zusters Clarissen in Megen en Commissaris van de Koning, Ina Adema.

Abt Bernardus: “Onze broeder Jakobus had de eer een paar dagen van tevoren een deel van de route al te mogen lopen. Dat deed hij samen met een zogenoemde ‘outdoor influencer’: Antonette Spaan van we12travel.com. Zij deelt op haar website sinds 2013 allerlei persoonlijke reis- en wandelverhalen om mensen enthousiast te maken voor een actieve manier van reizen.” Broeder Jakobus en Antonette liepen samen de route die langs Koningshoeven komt. Ze vertrokken in Oirschot en liepen zo’n twaalf kilometer. Antonette deed verslag van haar wandeling; dit verschijnt een dezer dagen op haar website. “Ook het Brabants Dagblad besteedde aandacht aan ‘Ons Kloosterpad’ en stuurde een verslaggeefster op pad vanaf onze abdij.”

Bindboek nu verkrijgbaar
Er is ook een wandelgids uitgegeven die wandelaars van interessante informatie voorziet over bijzonder plekken langs de route. Dit Bindboek is prachtig vormgegeven en bevat naast verhalen en beelden ook inspiratievolle weetjes over de aandachtige levenswijze die verbonden is met de kloosterspiritualiteit. Het Bindboek is nu in de Kloosterwinkel van Koningshoeven verkrijgbaar.

Kijktip: het tv-programma Kruispunt maakte twee uitzendingen over ‘Ons Kloosterpad’. De eerste is uitgezonden op 17 mei, de tweede komt op 24 mei op televisie. Beide uitzendingen zijn later via de website van Kruispunt terug te kijken.

Op de foto’s: na de ontvangst door abt Bernardus wandelden Antonette Spaan en broeder Jakobus samen een etappe van het Kloosterpad.