Koningshoeven verwelkomt abt Oegandees dochterhuis

Koningshoeven verwelkomt abt Oegandees dochterhuis

Koningshoeven verwelkomt abt Oegandees dochterhuis

10 juli 2019 - Koningshoeven mocht op 22 juni 2019 Dom John Bosco Kamali (zie foto) welkom heten. Hij is de abt van het Oegandese dochterhuis van Koningshoeven, Our Lady of Victoria. Zijn bezoek duurde tot 29 juni. Het vond direct plaats na de vergadering van de Centrale Commissie in Cîteaux waar hij de Afrikaanse regionale vergadering vertegenwoordigde. Samen met vader abt reisde hij na afloop naar Koningshoeven toe.

Dom John Bosco is begin dit jaar herkozen tot abt van Victoria na zijn eerste termijn van zes jaar. Het doel van het bezoek was om de banden tussen moeder- en dochterhuis aan te halen. Ook wilde Dom John Bosco zijn medebroeders Joseph, Bruno en Kizito bezoeken die op  Koningshoeven verblijven. Zij genoten met volle teugen van de aanwezigheid van hun abt.

 

Nieuwbouw in Oeganda

Tijdens zijn verblijf bespraken Dom John Bosco, vader abt Bernardus en prior broeder Isaac ook de bouw van het nieuwe klooster in Oeganda. Dat de Oegandese abt blij is met de nieuwbouw bleek ook uit zijn toespraken voor de Koningshoeven-gemeenschap. Daarin uitte hij zijn dank voor de generositeit die het moederklooster toont bij de realisatie van het nieuwe kloostergebouw. Met zijn bezoek aan Nederland zijn de banden tussen Koningshoeven en de gemeenschap van Victoria verder verstevigd.