Krachtenbundeling tussen abdijen Koningshoeven en Maria Toevlucht

Krachtenbundeling tussen abdijen Koningshoeven en Maria Toevlucht

Krachtenbundeling tussen abdijen Koningshoeven en Maria Toevlucht

In Zundert staat de trappistenabdij Maria Toevlucht, een dochterhuis van Abdij Koningshoeven. De broeders van Maria Toevlucht brouwen hier Zundert Trappist. Waar het afvullen/bottelen van het bier voorheen door een commerciële partij werd gedaan, heeft Brouwerij de Koningshoeven dit onlangs overgenomen.

De broeders van Maria Toevlucht brouwen sinds 2013 hun Zundert Trappist. Dat doen ze op basis van de eeuwenoude trappistentraditie, net zoals Koningshoeven. Vandaar dat Zundert Trappist met trots het Authentic Trappist Product (ATP)-logo draagt. Het bottelen besteedde de abdij uit, maar dit leverde soms onduidelijkheden op. Omdat een eigen bottelarij een wel erg grote investering is, besloten de Zundertse trappisten bij hun moederhuis – Koningshoeven – aan te kloppen. Want de brouwerij hier heeft wel een eigen bottelarij.

Abdij Koningshoeven heeft met grote welwillendheid onderzocht wat de mogelijkheden waren en nadat er in de brouwerij ruimte was gecreëerd, werd onlangs het eerste trappistenbier uit Zundert in Berkel-Enschot afgevuld. De beide abten – dom Isaac van Koningshoeven en dom Guido van Maria Toevlucht – spraken ook de intentie uit om meer met elkaar samen te gaan werken, in loyaliteit en solidariteit. Meer over de samenwerking tussen de trappisten leest u hier.

 

Op de foto: Dom Guido (links) en dom Isaac presenteren de eerste flesjes Zundert Trappist die werden afgevuld in de brouwerij van Koningshoeven.