La Trappe Trappist verovert Canada

La Trappe Trappist verovert Canada

La Trappe Trappist verovert Canada

22 mei 2018 - Het verhaal over en de bieren van La Trappe Trappist winnen internationaal vele harten. Ook in Canada, zo ondervond prior broeder Isaac. Half april bezocht hij Toronto, samen met salesmanager Merijn van Loenen van Brouwerij de Koningshoeven.

(foto: Prior broeder Isaac bezocht Canada)

“Een werkbezoek”, knikt Isaac. “Als mededirecteur van onze brouwerij wil ik feeling houden met de bestemmingen in de wereld waar ons mooie product naartoe gaat. Niet alleen om persoonlijk kennis te maken met de importeur en het (her)ontdekken van distributiekanalen maar ook om het verhaal van La Trappe te vertellen.”

Contact met importeur

Het was voor broeder Isaac en Merijn de eerste keer dat ze in Canada waren. “We gingen van een bijna zomers Nederland naar een ijzig koud Canada”, weet Isaac nog. “Aangenaam was het weerzien met onze vroegere brouwmeester Lodewijk. Hij werkt nu in de brouwerij van onze Canadese importeur maar liet weten zijn hart te hebben verpand aan Koningshoeven. In Toronto heeft hij ruimte om nieuwe bieren te ontwikkelen, daar ligt zijn passie.”

 

‘Ora et Labora’-bier

Eén van de bieren van Lodewijks hand is een nieuw speciaalbier: Ora et Labora. “Tijdens onze ontmoeting vertelde hij dat de opbrengst van dit bier ten goede komt aan ons dochterhuis in Oeganda om er sociale activiteiten mee te financieren. En het zijn serieuze opbrengsten: er is al het nodige aan Ora et Labora-speciaalbier verkocht, klanten hebben tal van bestellingen ‘lopen’ en er ligt nog een voorraad in de Canadese magazijnen. Lodewijk zal erop toezien dat alles wordt verkocht, zodat we voor ons werk in Oeganda mogen rekenen op een financiële bijdrage van enkele tienduizenden euro’s.”