Laat u verrassen in de Kloosterwinkel

Laat u verrassen in de Kloosterwinkel

Laat u verrassen in de Kloosterwinkel

De Kloosterwinkel van Koningshoeven is hét adres voor eerlijke producten, al dan niet verkrijgbaar in stijlvolle geschenkverpakkingen. Het assortiment is in de afgelopen maanden flink uitgebreid waardoor u nog meer keus heeft uit verrassende artikelen, voor uzelf óf om cadeau te geven.

Nieuw in het assortiment:
Kaaskoekjes
De broeders van onze kaasmakerij hebben samen met onze bakkerij een nieuw en verbeterd kaaskoekje bedacht, gemaakt van koemelk, voorzien van biologische ingrediënten en Quadrupel-bier. De koekjes zijn lekker krokant en passen goed bij onze heerlijke La Trappe-bieren. Uiteraard zijn ze ook zonder bier niet te versmaden. Prijs: €3,- per pakje.

Chardonnay (van de zusters Norbertinessen uit Oosterhout)
Een mooie aanwinst tussen onze bieren is de Chardonnay van de zusters Norbertinessen van de priorij Sint-Catharinadal in Oosterhout. Sinds enkele jaren hebben zij een wijngaard; een grote afnemer van hun witte wijn is de KLM. Door de coronacrisis was de vraag van de luchtvaartmaatschappij sterk afgenomen waardoor de zusters veel flessen wijn overhielden. Het bracht ons op het idee hun witte wijn in ons assortiment op te nemen. De heerlijke Chardonnay is volgens de zusters ‘zeer zuiver en elegant. In de neus een geur van cederhout en vanille, in de smaak een verfijnde balans van fris fruit, tonen van groene appel en citrus en een lichtkruidige afdronk’. De wijn is volledig op hout vergist en zeven maanden gelagerd, deels op Frans en deels op Amerikaans eiken. Prijs: €11,50 per fles. 

Honing-peperkoek en kruiden (van de Norbertijnen uit België)
Sinds kort kunt u in onze Kloosterwinkel terecht voor de honing-peperkoek van de Norbertijnen uit Averbode. Van een andere aanverwante religieuze familie, de Norbertijnen van Postel, hebben wij al langer producten in ons assortiment, zoals geneeskrachtige kruiden en tincturen. Dat we nu ook de honing-peperkoek van de Vlaamse broeders in de schappen hebben liggen, komt door de hernieuwde contacten die we via de zusters Norbertinessen legden met de Norbertijnen van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. Ook zij hebben een mooie en zeer uitgebreide Kloosterwinkel waar we veel inspiratie opdeden. 

Bijenwaskaarsen (van de Kartuizer monniken uit Slovenië)
Onze bijenwaskaarsen met aardewerk kandelaar zijn vervaardigd door de Kartuizer monniken van het Sloveense klooster Pleterje. De kartuizers zijn kluizenaars die leven in gemeenschap volgens de regel van St. Benedictus. Deze orde is in 1084 gesticht door de H. Bruno van Keulen; het klooster in Pleterje is gesticht in 1403. De monniken voorzien met een wijnstekerij en honingproducten in hun onderhoud. De bijenwaskaarsen zijn daarvan een voorbeeld. 

Cadeaus
Zoekt u nog een cadeau voor de feestdagen? Veel van onze producten bieden wij aan in luxe, vernieuwde geschenkverpakkingen. Verrassend om te krijgen, fijn om te geven.

Bestellen
U kunt de producten uit de Kloosterwinkel eenvoudig online bestellen via www.kloosterwinkelonline.nl. Of bezoek onze Kloosterwinkel aan de poort van de abdij, geopend van donderdag t/m zaterdag van 13.00 - 17.30 uur. Met uw aankopen steunt u de Koningshoeven-gemeenschap in hun levensonderhoud, ook in deze moeilijke tijden.

Foto: De Chardonnay van de zusters Norbertinessen is toegevoegd aan het Kloosterwinkel-assortiment, net zoals de bijenwaskaarsen van de kartuizers uit Slovenë en de honing-peperkoek van de Norbertijnen uit Vlaanderen.