Vers van de pers: ‘Lezen voor je leven’

Vers van de pers: ‘Lezen voor je leven’

Vers van de pers: ‘Lezen voor je leven’

14 oktober 2017 - Kan Lectio Divina – goddelijk lezen – voor een oecumenische toenadering zorgen tussen katholieken en protestanten? Om het antwoord op die vraag te vinden, verkenden Dom Bernardus van Abdij Koningshoeven en predikant Jos Douma van de Plantagekerk in Zwolle, de praktijk van Lectio Divina. Ze schreven er een boek over: ‘Lezen voor je leven’. Het boek verscheen onlangs vers van de pers.

Lectio Divina is een eeuwenoude manier van Bijbellezen die zich richt op de liefde van Jezus die de mens aanspreekt. In het boek gaan de monnik en de predikant op zoek naar wat de Geest vandaag de dag te zeggen heeft. Ze delen in het boek hun eigen ervaringen met Lectio Divina en geven praktische voorbeelden van deze meditatieve leesmethode.


Andere gezindten, hetzelfde doel

Duidelijk wordt dat beiden vanuit andere gezindten hetzelfde doel nastreven: bij het hart van het christelijk leven komen, luisteren naar de stem van de Heer en verstaan wat de Geest wil zeggen. Daarmee werpen ze in hun boek de vraag op of de praktijk van Lectio Divina kan zorgen voor een oecumenische toenadering tussen katholieken en protestanten.


Verkrijgbaar in de Kloosterwinkel

Het boek ‘Lezen voor je leven’ nodigt lezers uit om zelf met Lectio Divina aan de slag te gaan. In het boek zijn ook twee interviews met de auteurs opgenomen, verzorgd door predikant en radiopresentator Elsbeth Gruteke. ‘Lezen voor je leven’ is voor € 14,90 verkrijgbaar in de Kloosterwinkel van Abdij Koningshoeven, bij Boekhandel Berne in Heeswijk en online bij Berneboek.com.