Nieuw van eigen makelij: honingraat en kaaskoekjes

Nieuw van eigen makelij: honingraat en kaaskoekjes

Nieuw van eigen makelij: honingraat en kaaskoekjes

In de Kloosterwinkel zijn sinds kort twee gloednieuwe producten te koop die de broeders zelf maken: verse honingraat uit de eigen imkerij en kaaskoekjes van quadrupel-kaas.

Honingraat is een natuurzuiver product en erg gezond. Als bijen meer dan genoeg voor zichzelf hebben, blijft er genoeg honingraat over om te oogsten. En dat is precies wat de broeders doen. Ze verkopen de honingraat in bakjes die daar speciaal voor zijn gemaakt door de imker van het klooster, Pieter Trommelen. Honingraat kun je zo eten maar ook op een beschuitje. Volgens sommige broeders is een stukje honingraat op één van de abdijkazen een échte delicatesse. De broeders van de bakkerij hebben ook niet stil gezeten: van het bestaande kaaskoekje hebben ze een nieuwe, krokantere variant gemaakt. In dit koekje verwerken ze de quadrupelkaas en dat kun je goed proeven.

Beide producten zijn verkrijgbaar in de Kloosterwinkel aan de poort van de abdij én online op www.kloosterwinkelonline.nl. Door de coronacrisis winkelen steeds meer mensen in deze online winkel en daarom hebben de broeders het aanbod daar verder uitgebreid.

Foto: Imker Pieter Trommelen toont het nieuwe product van de broeders: verse honingraat.