Nieuwe glas-in-loodramen sieren Biomakerij

Nieuwe glas-in-loodramen sieren Biomakerij

Nieuwe glas-in-loodramen sieren Biomakerij

16 november 2018 - In het gebouw van de biologische waterzuiveringsinstallatie van de abdij komen sterke staaltjes van innovatie, techniek en vakmanschap samen. Dankzij kunstenaar Marc Mulders is er nu een artistiek én symbolisch tintje aan toegevoegd: hij vervaardigde twee schitterende glas-in-loodramen in de vorm van rozetten.

“De twee glas-in-loodramen hebben de vorm van een roosvenster. Daarmee verwijzen ze naar het negentiende-eeuwse roosvenster van de aangrenzende abdijkerk”, legt de kunstenaar in een toelichting uit.

Bezoekers plezieren

Abt Bernardus: “Oud en nieuw zijn op deze manier met elkaar verbonden. Om de circulaire gedachte te onderstrepen, heeft de kunstenaar bij het vervaardigen van de ramen gebruik gemaakt van oud glas dat uit onze kerk is gekomen bij allerlei restauraties.” 

De kunstwerken zijn geplaatst op de eerste verdieping aan weerszijden van de Biomakerij. Ze worden aangelicht door ledverlichting zodat ze van buitenaf goed te zien zijn. “Deze glas-in-loodramen verfraaien de Biomakerij, complimenteren haar architectuur en plezieren de bezoekers met een kleurrijk schouwspel”, aldus de kunstenaar.

Foto: het roosvenster aan de oostzijde van de Biomakerij.