Nieuwe lagerkelder brouwerij ingezegend

Nieuwe lagerkelder brouwerij ingezegend

Nieuwe lagerkelder brouwerij ingezegend

10 juli 2019 - Brouwerij De Koningshoeven heeft een splinternieuwe lagerkelder waar bier wordt opgeslagen om te ‘rusten’ voordat het naar de bottelarij gaat. Vader abt Bernardus zegende het nieuwe gebouw op 7 juni 2019 in.

De nieuwe lagerkelder was nodig om aan de toegenomen vraag naar Trappistenbier te voldoen. Het nieuwe lagerkeldergebouw voorziet nu in de capaciteit die nodig is. De inzegening bestond uit een eenvoudige gebedsdienst in aanwezigheid van het personeel van de brouwerij en de mensen die aan de bouw van de lagerkelder meewerkten. Bij de inzegening werd gebruik gemaakt van een kruis (zie foto) dat was aangeboden door het personeel van de brouwerij. Dit kruis hangt nu tegenover de ingang van de lagerkelder.

 

Beste bier van NL

Na de inzegening stond de jaarlijkse barbecue voor de gemeenschap en het personeel op het programma. “Een goede gelegenheid om alle medewerkers te bedanken voor hun grote en vaak belangeloze inzet voor de brouwerij”, aldus vader abt. Die inzet kreeg onlangs al extra cachet toen La Trappe Tripel werd verkozen tot 'Beste Bier van Nederland 2019'.

 

Circulaire economie

Het gebouw van de nieuwe lagerkelder bestaat volledig uit gerecyclede bouwmaterialen. Daarmee heeft Koningshoeven weer een stapje gezet in de richting van een circulaire economie. Het gebouw staat tegenover de nieuwe waterzuivering, de Biomakerij. Vader abt: “Deze hoek van het terrein heeft in de afgelopen jaren een grote metamorfose ondergaan. Nu de bouwactiviteiten zijn afgerond, kunnen het straatwerk en de omgeving worden aangepast, onder meer met kleurrijke bloemenstroken. Die verfraaien niet alleen de buitenruimte maar zijn ook voor onze bijen een welkome uitbreiding.”