Nu te koop: boek ‘Onder de trappisten’

Nu te koop: boek ‘Onder de trappisten’

Nu te koop: boek ‘Onder de trappisten’

6 februari 2023 - Ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van Abdij Koningshoeven nodigden de broeders filosoof en schrijver Ralf Bodelier in 2022 uit om enkele dagen met hen mee te leven. Dat leverde een sprankelend verhaal op in De Groene Amsterdammer én een boek dat nu te koop is in de Kloosterwinkel.

‘Het is even voor vier uur ’s nachts. De wereld ligt verscholen in het donker. Herfstlucht stroomt door het open raam. Ik zit op de rand van mijn bed. Zo meteen luidt de klok voor het nachtgebed, de ‘metten’. Dan begint het geschuifel op de gang. Deuren gaan open en weer dicht. Verpakt in een warme trui daal ook ik de trappen af en voeg me onder de broeders in de kapel. Ditmaal zit ik niet in de kerkbanken. Nu zit ik tussen monniken in de koorstoelen.’ Het is een passage uit de beschouwing die Ralf Bodelier schreef nadat hij enkele dagen met de monniken op Koningshoeven meeleefde. De complete beschouwing schetst een prachtig beeld van het leven van de broeders en hoe hun principes van stilte, arbeid en solidariteit zich in de praktijk van alledag manifesteren.

Te koop in de Kloosterwinkel
Bodeliers verhaal verscheen (met prachtige foto’s) in december in De Groene Amsterdammer. Er is ook een handzaam boekje van gemaakt: ‘Onder de trappisten. 24 uur op Abdij Koningshoeven’. Dit is nu verkrijgbaar in de Kloosterwinkel en op www.kloosterwinkelonline.nl (ISBN 9 789090 368764. Prijs: € 3,95).

Op de foto: De cover van het boekje ‘Onder de trappisten. 24 uur op Abdij Koningshoeven’, geschreven door Ralf Bodelier.