Nu verkrijgbaar: nieuwe variant La Trappe Quadrupel Oak Aged

Nu verkrijgbaar: nieuwe variant La Trappe Quadrupel Oak Aged

Nu verkrijgbaar: nieuwe variant La Trappe Quadrupel Oak Aged

11 juli 2018 - De Kloosterwinkel verkoopt sinds 9 juni jl. een nieuwe variant van de La Trappe Quadrupel Oak Aged: batch 31 op basis van Malbec. Het streven is om elk jaar vier nieuwe batches van La Trappe Quadrupel Oak Aged uit te brengen.

“Waarom dit per batch gaat? Omdat het bier steeds langere tijd op traditionele wijze op houten vaten moet rijpen”, vertelt broeder Wigbert. “Bierbrouwerij de Koningshoeven is daar in 2009 mee begonnen. Het is een oude traditie die we in ere hebben hersteld. Het lange rijpproces zorgt voor een unieke en complexe smaak die bovendien steeds verschilt, afhankelijk van het type vat dat we gebruiken.” De smaakomschrijvingen van alle batches die tot nu toe zijn uitgebracht, zijn te vinden op de website van La Trappe.

‘Mooie compositie’

De batch die sinds 9 juni in de winkel staat, is gerijpt op vaten waarin onder meer port, witte en rode wijn, cognac, whiskey en rum hebben gezeten. “Telkens opnieuw is het voor de brouwmeester een uitdaging om tot een goede en mooie Quadrupel-compositie te komen. Eentje die verrast en naast de nieuwsgierigheid ook de tong prikkelt.”

Broeder Wigbert benadrukt dat de productie van Quadrupel Oak Aged gelimiteerd is. “Het is voor de echte bierlefhebber nog meer een must om deze te proeven. Extra pluspunt: dit speciale bier kan vele jaren, rechtopstaand en op keldertemperatuur, worden bewaard. Het bier blijft rijpen en krijgt een steeds vollere smaak.” De juiste schenktemperatuur ligt tussen de zestien en achttien graden Celsius.

In de Kloosterwinkel en online

“Voor West-Europa kan de Quadrupel Oak Aged enkel worden gekocht in de Kloosterwinkel en via onze webshop Kloostwinkelonline.” Broeder Wigbert voegt eraan toe dat de Oak Aged-fles van 37,5cl sinds batch 25 alleen verkrijgbaar is in een geschenkkoker voor de prijs van € 12,50.