Op de koffie bij... de bouwvakkers van de Biomakerij

Op de koffie bij... de bouwvakkers van de Biomakerij

Op de koffie bij... de bouwvakkers van de Biomakerij

22 mei 2018 - De bouw van de biologische waterzuivering op het terrein van de abdij is in volle gang. Waar de voltallige kloostergemeenschap erbij was toen in januari 2018 de eerste schop de grond in ging, waren alle broeders er opnieuw bij toen de bouwvakkers zo’n vier maanden later een ‘tussenstand’ lieten zien.

(foto: de broeders nemen een kijkje op de bouw)

Op uitnodiging van de bouwers gingen de broeders er dinsdagmorgen 8 mei op de koffie. In de bouwkeet gaf de projectleider uitleg over de bouw, de planning en het bouwschema van de Biomakerij.

Kijkje op de bouw

Daarna trok het gezelschap de bouwplaats op, al mochten de broeders ‘slechts’ vanaf de zijlijn toekijken vanwege de strenge veiligheidseisen. Prior broeder Isaac, initiatiefnemer van de Biomakerij: “Het is erg interessant om te zien hoe de bouw vordert en hoeveel techniek erbij komt kijken. Zo weten we dankzij de uitleg van de projectleider dat er voor de dekplaten van de kelder een nieuwe technologie wordt toegepast. Die moet drama’s zoals die instortende parkeergarage op Eindhoven Airport voorkomen.” Over twee maanden neemt de voltallige kloostergemeenschap opnieuw een kijkje op de bouw. De Biomakerij wordt in het najaar van 2018 opgeleverd.