Platina Award voor koe- en geitenkaas van La Trappe

Platina Award voor koe- en geitenkaas van La Trappe

Platina Award voor koe- en geitenkaas van La Trappe

18 maart 2024 - Onze La Trappe belegen geitenkaas naturel en jong belegen koekaas Quadrupel behoren tot de beste ambachtelijke kazen van Nederland. Objectieve kaaskeurmeesters kwamen tot die slotsom tijdens de jaarlijkse Cum Laude Awards 2024 op 14 maart jl. in Bodegraven. Ze beloonden beide kazen met het predicaat Platina. Ook twee van onze andere La Trappe-kazen gooiden hoge ogen.

De Cum Laude Awards is een wedstrijd van de Bond van Boerderijzuivelbereiders. Aan de landelijke kaasverkiezing deden maar liefst 170 kaas- en zuivelproducenten uit heel Nederland mee. Samen zonden ze in totaal 334 kazen in. Des te trotser zijn we dat wij in dat speelveld met onze vier kazen bijna het maximale aantal van honderd punten scoorden:

  • La Trappe belegen geitenkaas naturel: 96 punten (Platina Award)
  • La Trappe jong belegen koekaas Quadrupel: 94 punten (Platina Award)
  • La Trappe jong belegen koekaas naturel: 92 punten (goud)
  • La Trappe oude koekaas naturel: 92 punten (goud)

Dit resultaat verdient een grote felicitatie aan het hele Kaasmakerij-team van Abdij Koningshoeven. De Cum Laude-erkenning toont aan dat hun toewijding tijdens het ambachtelijke productieproces vruchten afwerpt, van het zorgvuldig selecteren van de beste biologische melk tot de levering van het prachtige eindproduct.

Meer weten? Klik hier voor een inkijkje in het pure ambacht van het kaas maken op Abdij Koningshoeven.