In tegenstelling tot eerder mondeling gecommuniceerd is de lancering van de La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #49 níét op 29 september maar op vrijdag 13 oktober a.s..
PUURloop 2023: rennen en genieten voor het goede doel

PUURloop 2023: rennen en genieten voor het goede doel

PUURloop 2023: rennen en genieten voor het goede doel

Op 3 juni jl. vond de jaarlijkse PUURloop plaats op het landgoed van Abdij Koningshoeven. Deze 2023-editie was na de rustige coronajaren weer als vanouds: veel aanmeldingen vooraf en een groot enthousiasme tijdens het evenement. Alle deelnemers beleefden een gezellige, sportieve dag en het goede doel dat we kozen, was er ook goed mee: we haalden een flinke bijdrage op voor een kleuterschool in Rio de Janeiro.

De PUURloop over de gronden van de abdij is inmiddels een traditie. Abt Isaac: “We organiseren de loop elk jaar samen met Stichting Tilburg Ten Miles. Dan geven we maximaal 350 lopers de gelegenheid om binnen de kloostermuren van stukjes natuur te genieten en een glimp op te vangen van het kloosterleven. De loop is genoemd naar ons frisse La Trappe-bier PUUR. Met de opbrengst steunen we elk jaar een goed doel. Dit jaar renden we voor een Braziliaanse kleuterschool die flink is getroffen door de coronapandemie. Met de opbrengst van de PUURloop helpen we de school mee om méér kinderen van het onderwijs gebruik te laten maken.”

Binnen 24 uur vol

De PUURloop van 2023 trok vooraf al veel belangstelling. Zo was de inschrijving met 350 te vergeven ‘plaatsen’ binnen 24 uur vol. Met het luiden van de bel gaf abt Isaac op 3 juni het startsein voor de loop. Dat was overigens niet zijn enige verdienste van die dag. “Daarna trok ik mijn habijt uit om zelf mee te doen”, vertelt hij. “Ik vertrok als laatste – en kwam ook als laatste binnen. Maar dat maakt niet uit. Het is een run for the fun. En plezier hebben we absoluut gehad.”

Abt Isaac gaf het startsein met het luiden van de bel.
Abt Isaac gaf het startsein met het luiden van de bel.

Kikkerconcert

Naast abt Isaac deden ook vier andere broeders mee. Verder lieten diverse medewerkers van Brouwerij de Koningshoeven en hun directeur, Esther de Vilder, zich op dit evenement van hun sportiefste kant zien. Abt Isaac: “Het was een schitterende dag. Het weer werkte mee en het was heerlijk lopen, vooral in de schaduwrijke gedeeltes.” Wie de warmte wilde bestrijden, kon terecht bij een extra waterpost. “En voor de muzikale omlijsting hadden we geen orkestje langs het parcours, maar een heus concert van onze kikkers. Die lieten zich nabij de poelen op ons terrein luidkeels horen.”

Na de finish stond er verfrissing klaar op het terras van het Proeflokaal waar de PUURloop werd afgesloten. “Het was weer een groot succes”, blikt abt Isaac terug. “Dit evenement laat zien dat sport leuk en verbindend is.” De volgende PUURloop staat gepland op zaterdag 25 mei 2024.

Op de hoofdafbeelding: Alle deelnemers van Bierbrouwerij de Koningshoeven waren klaar voor de PUURloop 2023.

Een compilatie van alle deelnemers van abdij en brouwerij.
Een compilatie van alle deelnemers van abdij en brouwerij.