Studeren, ook dat hoort erbij

Studeren, ook dat hoort erbij

Studeren, ook dat hoort erbij

11 november 2019 - Ook voor de monniken is in september het nieuwe studiejaar begonnen. Tien broeders volgen momenteel diverse opleidingen in binnen- en buitenland om hun kennis te verrijken. Het laat zien dat studeren een belangrijke bezigheid is op Koningshoeven waaraan de broeders veel tijd en energie besteden.

Een overzicht van de broeders en hun studies: 

- Broeder Kizito startte met de Engelstalige masteropleiding Theologie aan de katholieke universiteit van Tilburg/Utrecht. Hij volgt elke dinsdag en donderdag les. 

- De broeders Jakobus en Bruno begonnen ook aan de Engelstalige masteropleiding Theologie maar dan online, via de universiteit van de Dominicanen (Domuni University) in Brussel. Zij kunnen hierbij bogen op de beste professoren uit de Dominicaner orde over heel de wereld en worden op afstand begeleid. Voordeel van de online opleiding: Jakobus en Bruno bepalen hun eigen tempo, waardoor deze studie gemakkelijker is in te passen in hun monastieke ritme. 

- Broeder Theo volgt aan dezelfde Domuni University de tweejarige opleiding ‘The Word’ (Het Woord). In het vakkenpakket: christologie, de brieven van Paulus, het evangelie van Johannes en het Credo. 

- Broeder Isaac zit aan de Vrije Universiteit in de schoolbanken voor de opleiding Interreligieus Leiderschap (Emoena). Hij bewijst dat je nooit te oud bent om te studeren.

 

Ook minder omvangrijke cursussen mogen rekenen op de inzet van de broeders. Zo volgt broeder David het liturgische congres in het Belgische Blankenberge en zijn de broeders Wigbert, Albert en Max druk met het laatste jaar van de cursus Kerkvaders, die plaatsvindt in Gent. Tot slot verdiept vader abt zich, via een Amerikaans instituut, online in de geschriften van de onlangs heiligverklaarde Engelse kardinaal Newman.