Succesvolle 12e PUURloop

Succesvolle 12e PUURloop

Succesvolle 12e PUURloop
Abt Isaac luidde enthousiast de bel voor de deelnemers aan de 12e PUURloop.

7 juni 2024 - Het was wat regenachtig, maar de twaalfde PUURloop over de terreinen van Abdij Koningshoeven gaat de boeken in als een geslaagd evenement. De driehonderd deelnemers stonden op 25 mei jl. te trappelen aan de start. Dat enthousiasme was drie maanden eerder al merkbaar, toen de startbewijzen als zoete broodjes over de toonbank gingen.

De PUURloop is inmiddels een traditie die onderdeel is van het initiatief Tilburg Tripple om meer Tilburgers in beweging te kregen. Wij voegen daar als abdij altijd nog aan toe dat de opbrengsten van de PUURloop geheel naar het goede doel gaan. Dit jaar kozen we voor een bijzonder project voor SBO Noorderlicht, een school voor speciaal basisonderwijs in Tilburg Noord.

Drassig maar ook frisgroen

Het abdijterrein als decor geeft het evenement al jaren extra cachet: deelnemers ervaren tijdens het lopen de unieke stilte van het trappistenklooster. Dit jaar was het terrein door de weersomstandigheden wat drassig, maar daar stond een wonderschone, frisgroene omgeving tegenover. Met het luiden van een bel gaf abt Isaac om 13.00 uur het startsein. Deelnemers mochten deze 2024-editie zowel hardlopen als wandelen. Ook monniken en medewerkers van Bierbrouwerij de Koningshoeven deden mee, waaronder de abt zelf en brouwerijdirecteur Esther de Vilder. De monniken waren voor de verandering een dagje niet in habijt: voor het maken van snelheid waren zij, net zoals de echte hardlopers, gekleed in een passende outfit.

De natte omstandigheden konden de deelnemers niet deren.
De natte omstandigheden konden de deelnemers niet deren.