Tiende editie PUURloop

Tiende editie PUURloop

Tiende editie PUURloop

8 juli 2022 - Op zaterdag 21 mei 2022 vond de tiende editie van de PUURloop plaats op de terreinen van Abdij Koningshoeven. Driehonderd deelnemers liepen tussen de vijf en vijftien kilometer hard over bospaden, kasseien, grasland en asfalt. En ook dom Isaac liep een rondje mee.

Dom Isaac gaf de lopers die zaterdag zelf het startsein met de kloosterbel. Het was zijn eerste publieke optreden als abt van Koningshoeven. “Inmiddels ligt de PUURloop alweer een maand of twee achter ons”, blikt hij terug. “Maar het was een gedenkwaardige editie: nadat de loop drie keer was uitgesteld vanwege de coronapandemie kon ze eindelijk doorgaan op die mooie zaterdagmiddag.” Hij weet nog dat het hele traject in de voorbereidingen goed moest worden gecontroleerd “vanwege de vele voorjaarstormen. Maar de paden lagen er prachtig bij. Ik denk dat velen het een genoegen vonden om door het bos, via landbouwpaden en rond het ven te lopen vol kwakende kikkers.”

Opbrengsten voor Oeganda

Dom Isaac benadrukt dat het evenement echt een ‘run voor de fun’ is. “Het gaat niet om de snelste tijd, het gaat vooral om met plezier bewegen. En ook nu koppelden we de opbrengsten aan een goed doel: de inrichting van het natuurkundelokaal van de middenschool die we met hulp van velen in Oeganda lieten bouwen. Daarmee kunnen de kinderen daar langer onderwijs volgen.”

De start van de PUURloop was voor de abt zelf wel even een uitdaging: nadat hij de bel liet klinken, moest hij zich razendsnel omkleden om een rondje mee te lopen. Dat liep goed af: hij haalde moe maar voldaan de finish.

 

Op de foto: Dom Isaac bij de PUURloop met deelnemers Nicole en Edwin van Kapsalon 013 in Tilburg, met hun startnummer 1.