Tijdelijke verkoop aan de poort

Tijdelijke verkoop aan de poort

Tijdelijke verkoop aan de poort

Sinds 14 maart 2020 is de Kloosterwinkel gesloten. De sluiting is een maatregel om het coronavirus in te dammen. De verkoop loopt ondertussen online door. De broeders bieden klanten sinds 9 mei bovendien de mogelijkheid om de online bestelde producten zelf af te halen aan de kloosterpoort. Uiteraard op veilige afstand van elkaar en met inachtneming van alle RIVM-richtlijnen.

Zelf afhalen betekent dat klanten kunnen blijven genieten van het brede assortiment dat de Kloosterwinkel normaliter in de schappen heeft liggen. Er zijn namelijk producten en artikelen die niet worden verstuurd, zoals de trappistenkaas. Door deze wel aan de poort te verkopen, blijft de kaas ook in deze tijden voor liefhebbers beschikbaar. Bestellingen zijn te plaatsen via de webshop van de Kloosterwinkel: www.kloosterwinkelonline.nl. Het ophalen van bestelde producten kan alleen op zaterdagen tussen 14.00 uur en 17.00 uur.

Inkomsten genereren
“De tijdelijke verkoop aan de poort is een welkome bron van inkomsten en één van de manieren waarop we proberen onze kostwinning op peil te houden”, vertelt abt Bernardus. “Al onze andere activiteiten – de bakkerij, de kaasmakerij, het gastenhuis – liggen stil. Ook de brouwerij is nog maar voor twintig procent in touw. En zoals zovelen komt de abdij helaas niet in aanmerking voor welke subsidieregeling dan ook.”

Verbouwing tijdens sluiting
Er is één praktisch lichtpuntje dat de sluiting van de Kloosterwinkel met zich meebracht: de reeds geplande verbouwing van de winkel vindt nu eerder plaats. Abt Bernardus: “De winkel krijgt na twintig jaar een restyling met meer aandacht voor onze eigen producten zoals bier, kaas, brood en chocolade. Dankzij de medewerking van velen konden we deze verbouwing naar voren halen op de kalender. We hopen nu rond Pinksteren klaar te zijn.”