In tegenstelling tot eerder mondeling gecommuniceerd is de lancering van de La Trappe Quadrupel Oak Aged batch #49 níét op 29 september maar op vrijdag 13 oktober a.s..
Verbouwing Gastenhuis in volle gang

Verbouwing Gastenhuis in volle gang

Verbouwing Gastenhuis in volle gang

Sinds februari jl. moderniseren we ons Gastenhuis. We verbouwen het in eigen beheer, waarbij we elke kamer voorzien van eigen sanitaire voorzieningen. Ook de bekabeling en elektriciteit pakken we grondig aan. In augustus is de verbouwing naar verwachting klaar en zal de rust zijn wedergekeerd.

Het Gastenhuis maakt van binnen een flinke transformatie door. Zo worden 22 kamers, die eerst alleen een wastafel hadden, samengevoegd tot elf kamers met een eigen douche en toilet. Zo hoeven gasten niet langer gebruik te maken van gezamenlijke ruimten. Ook voorkomen we er nachtelijke verhuizingen mee. Want het kwam weleens voor dat gasten zonder medeweten van de gastenbroeder ’s nachts hun eenvoudige kamer verlieten om verder te slapen in een kamer met eigen sanitair. Vanaf augustus 2023 is het hedendaagse comfort voor nagenoeg alle gasten hetzelfde: nog steeds sober, maar wel eigentijds.

‘Geen Arbeidsvitaminen’

Gastenbroeder Jakobus is erg tevreden over de uitvoering. “Ondanks de werkzaamheden hebben we in de afgelopen maanden gewoon gasten kunnen ontvangen, een tiental per week”, vertelt hij. “Alleen in de week van Pasen waren we gesloten. Toen zijn er enkele tussenmuren doorgebroken. Het technisch personeel en de bouwlieden doen erg hun best de overlast te beperken. Geen Arbeidsvitaminen dus in het Gastenhuis. Zelfs in de zogenoemde stilteweken hebben de gasten geen overlast ervaren.”

Het Gastenhuis is voor iedereen die een paar dagen wil meeleven met de trappistenbroeders. Het huis biedt tevens onderdak aan een groep Oekraïense vluchtelingen en aan enkele internationale studenten. In juli 2023 is het Gastenhuis gesloten.

Op de hoofdafbeelding: Zicht op de gang op de tweede verdieping van het Gastenhuis.
Op de inzet: Broeder Jakobus, gastenbroeder, houdt de voortgang van de ingrijpende werkzaamheden in de gaten.