Vers van de pers: biografie Dom Willibrord van Dijk

Vers van de pers: biografie Dom Willibrord van Dijk

Vers van de pers: biografie Dom Willibrord van Dijk

9 september 2020 - Op 17 september a.s. wordt in de abdijkerk de biografie gepresenteerd van Dom Willibrord van Dijk, van 1945 tot 1966 abt van Koningshoeven. De presentatie gebeurt in kleine kring en in aanwezigheid van bisschop Mgr. de Korte.

De biografie draagt de titel ‘Hoge idealen, nederige aanvaarding. Willibrord van Dijk en de vernieuwing van het kloosterleven’. Het boek is  geschreven door de neef van Dom Willibrord, Arnold van Dijk. “Arnold deed enkele jaren intensief onderzoek naar het leven van zijn oom”, vertelt abt Bernardus, “onder meer in ons archief. Ook sprak hij met mensen die Dom Willibrord nog gekend hebben.” Aanleiding voor het onderzoek was een aantal brieven dat Van Dijk bij het opruimen van zijn ouderlijk huis vond van Dom Willibrord.

Aan de wieg van vernieuwing
Abt Bernardus: “Het boek geeft een zeer goed en genuanceerd beeld van het leven van Dom Willibrord. Hij was 21 jaar abt van onze gemeenschap. Hij stond niet alleen aan de wieg van onze stichtingen in Indonesië en Kenia maar ook van de vernieuwingen van het monastieke leven in de jaren zestig van de vorige eeuw. Het is een boeiend verhaal geworden dat in woord en beeld de tijdgeest van toen weergeeft. Het laat ons Dom Willibrord zien als een bevlogen monnik tussen ideaal en werkelijkheid.”

Het boek wordt uitgegeven bij Valkhof Pers in Nijmegen en is vanaf 17 september verkrijgbaar via de Kloosterwinkel en via www.kloosterwinkelonline.nl.

Foto: Dom Willibrord van Dijk, van 1945 tot 1966 abt van Koningshoeven.