Wisseling van de wacht bij Bierbrouwerij de Koningshoeven

Wisseling van de wacht bij Bierbrouwerij de Koningshoeven

Wisseling van de wacht bij Bierbrouwerij de Koningshoeven

9 september 2020 - Sinds 7 september 2020 heeft de brouwerij van Abdij Koningshoeven een nieuwe algemeen directeur: Esther de Vilder. Zij volgde Thijs Thijssen op die na twintig verdienstelijke jaren afscheid nam van Bierbrouwerij de Koningshoeven. Samen met broeder Isaac vormt Esther nu de directie van de brouwerij van de abdij.

Esther was tot voor kort Head Communications bij Royal Swinkels Family Brewery. Als algemeen directeur van Bierbrouwerij de Koningshoeven geeft ze samen met broeder Isaac invulling aan de samenwerkingsovereenkomst tussen Abdij Koningshoeven en Royal Swinkels Family Brewery. Die overeenkomst bestaat sinds 1997.

“We zijn Thijs veel dank verschuldigd voor de wijze waarop hij de afgelopen twintig jaar de brouwerij groot heeft gemaakt”, vertelt abt Bernardus. “Mede onder zijn leiding zijn de brouwerij, het merk La Trappe en het Proeflokaal verder tot bloei gekomen. Met Esther aan het roer zal de brouwerij nu voortbouwen op dit stevige fundament. We gaan met vertrouwen de toekomst tegemoet.” Thijs Thijssen blijft ondertussen actief in de brouwerijwereld. Als algemeen directeur van brouwerij de Molen, eveneens deel van Royal Swinkels Family Brewery, geeft hij nu leiding aan de speciaalbier-divisie van het grote concern.

Foto: Broeder Isaac en Esther de Vilder, hier in de kaasmakerij, staan sinds 7 september 2020 samen aan het roer van Bierbrouwerij de Koningshoeven.