Zomerkamp Europascouts Nederland in bos van Koningshoeven

Zomerkamp Europascouts Nederland in bos van Koningshoeven

Zomerkamp Europascouts Nederland in bos van Koningshoeven

31 juli 2023 - Afgelopen juni sloegen de jeugdleden van Europascouts Nederland hun tenten op nabij de paddenpoel in het bos van onze abdij. Het was bekend terrein voor deze katholieke scoutsvereniging; ook in 2019 kampeerde ze al bij ons.

Het zomerkamp is voor de deelnemende kinderen (tussen acht en twaalf jaar) een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. De goede ervaringen uit 2019 bracht de vereniging ertoe opnieuw contact met Koningshoeven te zoeken, als locatie voor de 2023-editie. De abdij stond er welwillend tegenover en stelde het bos voor even open voor de jeugdige kampeerders en hun begeleiders. De scoutsorganisatie zorgde zelf voor alle voorzieningen zoals tenten, de maaltijden en het activiteitenprogramma. En zoals ze ons beloofde, lieten de deelnemers ons terrein bij vertrek achter zoals ze het hadden aangetroffen: opgeruimd, schoon en groen.

Op de hoofdafbeelding: De jeugdleden van Europascouts Nederland kampeerden afgelopen juni in het bos van Abdij Koningshoeven. Op de inzet: Zomerkampactiviteiten van de scouts in een bijzonder en groen decor.